Sari la conținut
News Alert

Orăşelul copiilor, amenajat în Baia Mare. 500 de copii au învăţat ce înseamnă să fii pompier sau ambulanţier

Aleile parcului municipal din Baia Mare s-au transformat, pentru câteva ore, în bulevarde pline de copii curioși să afle ce înseamnă să fii polițist, pompier sau ambulanțier.

"Avem un manechin în care ei pot chiar să recolteze sânge, în ghilimel. De fapt, este colorant alimentar. Sunt foarte încântați", a observat Andrei Laszlo, ambulanțier la Ambulanța Baia Mare.

Unul dintre punctele principale de atracție a fost standul pompierilor.

"- Cum e? Îți place?
- Da.
- Ai vrea să te faci pompier când vei fi mare?
- Da."

"Am venit astăzi cu autospeciala cu barcă, cu aceste ținte unde copiii pot să traga cu apă, cu autospeciala SMURD", spune Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Fiecare dintre copii a primit un "pașaport" care, odată ștampilat de reprezentanții tuturor standurilor, a reprezentat biletul de participare la tombola unde premii au fost 5 locuri în tabere, mingi şi skateboard-uri.

"Frumos, interesant și nota 10 celor care au organizat!"

"E foarte interesant, copiilor le place. Este foarte frumos", consideră părinţii.

"Dorim să îi educăm pe copii, în același timp dorim să îi educăm distractiv, să îi și distrăm, să fie recreativ pentru ei", a declarat Dan Robinson, de la Asociația Studentească Amicus Baia Mare.

Acțiunea "Orășelul Copiilor", organizată de Asociația Studentească Amicus Baia Mare, s-a aflat anul acesta la a doua ediție.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa