Parlamentarii bihoreni, în comisii

Data publicării:
stirea 204 20coisii-42930

Deputaţii şi senatorii bihoreni se pregătesc să ajute judeţul din Parlament. Fie cu proiecte noi, fie cu terminarea unora care tărăgănează de ani întregi.

Gavrilă Ghilea - senator PDL de Bihor

„Ca şi proiecte pentru Bihor am dori să se continue pe parte guvernării noastre, respectiv centura Oradei, DN76 Oradea- Deva şi pista Aeroportului din Oradea".

În timp ce parlamentarii democrat-liberali se pregătesc să lupte pentru finalizarea proiectelor începute în legislatura lor, udemeriştii se luptă pentru proiectele propuse de guvernul Ponta II. Din poziţiile obţinute în comisii, Rozalia Biro preşedintele comisiei pentru drepturile omului, Attila Cseke, vicepreşedintele comisiei pentru administraţie publică, iar Odon Szabo, membru în comisia pentru tineret, învăţământ şi sport, parlamentarii maghiari din Bihor speră să poată aduce modificări la iniţiativa regionalizării. Şi asta pentru că nu agreează ideea cu opt regiuni, unde Oradea ar fi subordonată instituţiilor din Cluj.

Odon Szabo - deputat UDMR de Bihor

TC IN 00 01 05 „O parte dintre ele sunt cunoscute, adică regionalizarea şi încercarea noastră de a menţine Oradea ca centru regional. Va fi foarte greu ca UDMR din opoziţie să obţină acest deziderat din opoziţie, dar în această luptă sperăm să putem conta pe toată lumea".

Cei zece reprezentanţi ai Bihorului, membrii ai Uniuniii Social Liberale au obţinut şi ei o parte funcţii de conducere în cadrul comisiilor parlametare: Valeriu Boeriu este viceliderul grupului PNL din Senat, iar Sonia Drăghici secretarul politic al PSD. Ioan Sorin Roman a devenit secretar al comisiei de politică externă, Florian Bodog, tot secretar al comisiei de sănătate. Secretar este şi Cristian Bodea, în cadrul comisiei de cercetare a abuzurilor. Primul proiect al parlamentarilor USL? pachetul de servicii asigurat de Casa de Sănătate.

Sonia Drăghici - deputat USL de Bihor

„Primul proiect USL este amendarea legii sănătăţii şi introducerea pachetului minimal de servicii pentru ca oamenii să ştie de ce servicii pot beneficia în urma contribuţiei, în unităţi spitaliceşti sau în afara lor".

În următoarea perioadă, parlamentarii vor dezbate bugetele din toate domeniile, zile în care deputaţii şi senatorii din Bihor vor trebui să-şi demonstreze forţa de convingere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri