Planuri pentru Oradea | Drum colector şi pasaj pentru Centrul Intermodal. Exproprieri pentru proiectele cu fonduri europene

Data actualizării: Data publicării:
conferinta Bolojan drum colector

Un pasaj suprateran şi un drum de peste 2 kilometri, construit în paralel cu Șoseaua Borşului. Sunt proiectele care vor fi realizate pentru a deservi centrul Intermodal din zona parcurilor industriale. Ele vor fi susține prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, a anunțat, luni, primarul de Oradea, Ilie Bolojan.

Pasajul subteran care va deservi Centrul de Transport Intermodal va avea două benzi și va fi amenajat în zona sensului giratoriu de la intersecţia Șoselei Borşului cu străzile Uzinelor şi Nicolae Filipescu.

Ilie Bolojan, primarul Oradei: "Acest pasaj va avea o lungime de aproximativ 500 de metri, din care 266 de metri reprezintă pasajul propriu-zis, iar diferenţa - cele două rampe. Lăţimea părţii carosabile pe pasaj va fi de 7,8 metri."

Pasajul va fi destinat doar mașinilor și nu va avea trotuare. Tot aici va fi amenajat şi un drum colector de 2 kilometri, paralel cu Șoseaua Borşului. Peste 30 de milioane de lei estevaloarea totală a proiectului care va fi realizat în termen de 19 luni.

Primarul Ilie Bolojan a vorbit şi despre exproprierile care vor fi efectuate pentru realizarea proiectelor pe fonduri europene. Printre cei afectaţi se numără proprietarii spațiilor din zona viitoarelor pasaje subterane din Centrul Civic.

În plus, vor fi făcute exproprieri pe străzile Ioan Bogdan, Bumbacului, Morii și Silvaș, unde spaţiile dezafectate vor fi transformate în spaţii verzi. Măsurile sunt luate pentru ca în următorii ani fiecare locuitor să aibă la dispoziţie un parc la care să ajungă în cel mult 8 minute de mers pe jos.

Edilul orădean s-a referit și la noul regulament privind spaţiile verzi prin care asociaţiile de proprietari sunt obligate să întreţină spaţiile din jurul blocurilor.

Ilie Bolojan, primarul Oradei: "În cazul în care aceste spaţii nu vor fi întreţinute, amenda pe care asociaţiile o pot primi se situează între 1000 şi 2500 de lei."

Măsuri vor fi luate şi pentru cei locuiesc la case. Spaţiul verde de la troturar şi până la şosea va fi cosit de șase ori pe lună, din aprilie până în octombrie. Aceeași măsură va fi aplicată de municipalitate şi în parcurile pe care le administrează.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri