Sari la conținut

POLO. Orădeanul Ghiţă Dunca, remarcat la Yuzme Istanbul

La primul său mandat ca antrenor principal, Gheorghe Dunca s-a acomodat cu campionatul turc după doar două luni de contract. În ciuda misiunii dificile, de a reconstrui echipa uneia dintre cele mai grupări din Istanbul, orădeanul a reușit să se facă remarcat la Yuzme, unde se bucură de susținerea totală a conducerii.

Dovadă stă faptul că, pe lângă pregătirea echipei de seniori, acesta coordonează și Centrul de Copii și Juniori.

Gheorghe Dunca, antrenor Yuzme Istanbul: „Funcția mea se întinde asupra întregii secții de polo, deci de la copii până la seniori. Sunt bucuros din punctul acesta de vedere, pentru că pot asimila de trei ori experiență într-un timp mai scurt."

Într-un campionat cu noua echipe, din care doar trei din afara Istanbulului, Gheorghe Dunca a făcut radiografia întrecerii interne din Turcia.

Gheorghe Dunca, antrenor Yuzme Istanbul: „Cel puțin patru echipe din Turcia ar pune probleme. Două sigur la titlu și încă două sigur la medalii, e sută la sută. Restul cam ca și la noi campionatul. Putem zice că e ceva asemănător cu al nostru. Noi suntem în partea europeană, iar majoritatea echipelor sunt în partea asiatică. Putem să zicem și de un război între continente."

Tânărul antrenor orădean încearcă să refacă echipa cu 25 de titluri în Turcia pe baza câtorva din veterani. Acestora li s-au alăturat juniori din propria pepinieră.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş