Prefectura Bihor, în proces cu Primăria Oradea. Acţiunea, depusă la o lună după ce maşina subprefectului a fost ridicată de angajaţii de la Parcări

Data publicării:
parcare

Maşina de serviciu a subprefectului Cristian Bitea a fost ridicată de lângă sediul Prefecturii Bihor a doua zi după alegerile europarlamentare. Era lăsată într-o zonă interzisă, spun angajaţii de la Parcări, care susţin că nu ştiau cine este posesorul autoturismului.

"Era parcată neregulamentar în mijlocul intersecţiei pe o zonă haşurată la un metru de trecerea de pietoni, un metru de cealaltă bandă de circulaţie. A fost ridicată la dispoziţia unui agent de la poliţia naţională", susţine Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

Deşi a fost chemat să-şi mute maşina, subprefectul nu a făcut-o. Cei de la ridicări i-au dus vehiculul într-o parcare închisă, iar Cristian Bitea a fost amendat cu 300 de lei.

"Este o măsură dispusă nelegal, asta nu înseamnă că parcarea a fost regulamentară. Însă sancţiunea pentru o astfel de contravenţie nu era ridicarea maşinii, ci aplicarea unei amenzi", consideră subprefectul de Bihor.

Întâmplător sau nu, la aproape o lună de la incident...

...Prefectura a dat în judecată administraţia orădeană, pe motive legate de parcări. Mai precis, subprefectul Bitea consideră că ultima dispoziţie a primarului de transformare a peste 700 de parcări în locuri cu staţionare de două ore este ilegală.

"Există neconcordanţe cu privire la rubricaţie, suprafeţe, amplasamente, localizări şi capacităţi (numărul de locuri) diferite. Invocăm, de asemenea, şi lipsa competenţei materiale a primarului de a emite dispoziţii cu privire la aspectele arătate", se arată în acţiunea în contencios deschisă de Prefectura de Bihor.

Cristian Bitea susţine că acţiunea sa în justiţie nu are legătura cu ridicarea autoturismului său: "Pentru că maşina, repet, nu a fost parcată pe nici o parcare marcată cu galben. Acest incident nu l-am personalizat."

"Cererea a fost depusă săptămâna trecută şi urmează să se fixeze termenul de judecată în maxim 60 de zile", confirmă Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Până ce instanţa va decide cine are dreptate...

...primăria nu va putea schimba sutele de locuri de staţionare din centrul oraşului, în parcări de scurtă durată. În ceea ce priveşte maşina subprefectului Cristian Bitea, reprezentanţii administraţiei orădene i-au comunicat că şi-o poate recupera doar după ce va achita amenda, la care se adaugă penalităţi de 96 de lei.

Deocamdată, vehiculul stă nemişcat de o lună în parcarea Administraţiei Imobiliare Oradea. Angajaţii AIO spun că nimeni nu a venit să îl revendice, în timp ce subprefectul susţine că nu a primit încă un proces verbal pe care să îl conteste.

reporter: Bogdan Costea
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri