Sari la conținut

Primăvară pe pârtie în Maramureş. La Cavnic se schiază pe trei dintre cele şapte pârtii din stațiune

Soarele şi faptul cã pârtia a fost mai liberã i-au atras şi pe începãtori. Speră ca astfel să fie pregătiţi pentru sezonul urmãtor.

"N-avem ce să facem, pe ultima sută de metri trebuie să învățăm și noi. Că la Cluj, din motive ca e prea cald, s-a dus zăpada. Și la Băișoara și în zona aia…și atunci am venit în Maramureș să vedem și alte zone și alte pârtii", spune Ionel Pop, turist din Cluj.

"Chiar dacă primăvara își face tot mai mult simțită prezența în țară, în Maramureș încă se schiază. La Cavnic, stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri şi e soare", transmite Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

Administratorii din Cavnic au făcut eforturi ca să mențină pârtiile în condiții optime, chiar și la 10 grade Celsius.

"Pe lângă zăpada artificială, chiar și acum o săptămână am făcut zăpadă artificială, în zilele calde am pus zăpadă în zonele unde, manual, adusă de pe marginea pârtiei sau din pădure cu prelate și zonele cu probleme au fost astfel remediate prin această metodă", spune Oana Poenar, marketing manager al pârtiei din Cavnic.

Iar turiștii se bucură din plin! Chiar dacă asta înseamnă să străbată sute de kilometri pentru puțină zăpadă.

"- Din fericire, pentru stațiunea Cavnic, se schiază. Și noi am venit cred că a 5-a oară consecutiv.
- De unde veniți?
- Din Cluj."

"Aici găsim întotdeauna zăpadă bună și oameni foarte cumsecade."

La Cavnic sunt 7 pârtii de toate care măsoară în total 9 kilometri. Pe trei dintre ele se schiaza chiar și acum, la început de primăvară.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa