Romsilva cere turiștilor să nu mai rupă ghioceii din unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din România

Data actualizării: Data publicării:
ghiocei
Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu. Sursa foto: Facebook

În Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina a venit primăvara. Cel mai frumos loc din România în acest anotimp îi vrăjește pe turiști cu milioanele de ghiocei sălbatici care oferă un adevărat regal primăvăratic. Regia Națională a Pădurilor Romsilva îi îndeamnă însă pe cei care ajung în această zonă să se bucure de frumusețea locului, să fotografieze, să privească, dar să fie responsabili cu delicatele plante și să nu le mai rupă.

„Pentru că ne mândrim cu frumusețea locurilor pe care le avem în grijă și dorim să ne bucurăm cu toții mulți ani de acum înainte de astfel de imagini, rugăm toți vizitatorii să fie responsabili cu aceste delicate plante”, scrie Regia Națională a Pădurilor Romsilva, într-un mesaj postat pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În mesajul menționat se explică faptul că ghioceii, prin modul lor de reproducere, se dezvoltă atât prin bulbi, cât și prin semințe, iar ruperea repetată a florilor și scoaterea bulbilor din sol afectează nu doar planta în sine, ci și capacitatea sa de a se reproduce.

„Prin urmare, haideți să fim conștienți de impactul acțiunilor noastre și să admirăm frumusețea ghioceilor în mod responsabil”, se spune în mesajul postat pe rețeaua socială.

„O fotografie sau doar privirea îndelungată să rămână modul nostru de a ne bucura de aceste minunate flori, fără a le răni și a afecta frumusețea naturală a lor, a mediului și peisajului în care se regăsesc”, mai transmite Romsilva.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri