Referendum în decembrie, în Bihor. Politicienii îi întreabă pe locuitorii județului dacă vor o regiune economică alături de Satu Mare și Sălaj

Data publicării:
referendum

foto: cursdeguvernare.ro

Locuitorii județului au de răspuns la două întrebări: dacă vor ca Bihorul să facă parte dintr-o regiune de dezvoltare economică împreună cu judeţele Satu Mare şi Sălaj şi dacă sunt de acord ca atribuţiile de la nivel local şi judeţean să nu fie transferate la nivel de regiune.

În opinia deputatului UDMR de Bihor Odon Szabo "atribuţiile care azi sunt la nivel judeţean şi local, după părerea noastră, trebuie să rămână acolo. Nu trebuie create regiuni preluând, centralizând ceea ce azi au judeţele, ci trebuie create regiuni din descentralizarea atribuţiile ministerelor. Decizia trebuie să vină mai aproape de cetăţean şi nu să plece departe de cetăţean." 

Electorii vor mai trebui să decidă dacă regiunile de dezvoltare economică vor avea în componenţă maximum patru judeţe.

De săptămâna viitoare partidele vor începe să adune semnături pentru acest referendum. Ca să poată avea loc această consultare a cetăţenilor, organizatorii au nevoie ca 5% din populaţia cu drept de vot să semneze că sunt de acord cu iniţiativa.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri