REŢETA SĂPTĂMÂNII. Fish and chips, preparatul preferat de englezi

Data publicării:
reteta turist

Pentru acest sfârşit de săptămână vă propunem un preparat des întâlnit în meniurile din Marea Britanie: fish and chips. E simplu şi rapid de realizat, nu costă mult şi e foarte gustos. O porţie vă costă doar 8 lei, iar bucătarii vă recomandă să o serviţi cu o bere rece, potrivită pentru temperaturile ridicate din această perioadă.

Pentru pregãtirea unei porţii de fish and chips aveţi nevoie de file de şalãu, recomandã chef Mihaela Sandu.

"Aici avem un file de şalău pentru aproximativ patru porţii, însă pentru o porţie vorbim de 120 de grame. Îl vom da prin făină, sare şi piper, apoi o compoziţie ca pentru clătite formată din făină, amidon, sare, piper, bere albă şi curcumă."

Astfel preparat, peştele se pune la prãjit timp de 5-6 minute în uleiul încins la 190 de grade.

"E un preparat specific englezilor, mai ales în timpul verii. Toată lumea pe plajă mănâncă fish and chips, iar de recomandat este să avem şi o bere după, combinaţia perfectă. De aceea folosim şi bere în compoziţie", a explicat chef Mihaela Sandu.

Între timp, se pregãteşte sosul tartar.

"Vom face sosul tartar şi anume tocăm pătrunjelul, ceapa, castravetele şi caperele", spune chef Mihaela Sandu.

Ca garniturã se mai pregãteşte un piure de mazãre cu ceapã cãlitã, unt, sare şi piper. Sosul tartar şi piureul se pun în mijlocul farfuriei, lângã se aşeazã cartofii prãjiţi, iar în mijloc peştele.

Pregãtirea a patru porţii de fish and chips cu sos tartar dureazã aproximativ 40 de minute, iar o porţie costã în jur de 8 lei.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri