Sari la conținut

Sală de forță făcută din bugetul unei comune din Satu Mare

Până nu demult, la fel ca în oricare altă comună, localnicii din Tarna Mare făceau mișcare doar pe câmp: la volanul tractorului sau cu coasă în mână. Recent, situația s-a schimbat radical.

Nici nu s-a deschis bine sala de fitness din comună că au și apărut clienții. Printre ei, mulți tineri care au venit acasă, în vacanță.

"E super! E mult mai aproape. Nu mai trebuie să merg până în oraș. Vin tot timpul cu prietenii, mai socializăm", spune o tânără. 

"Față de sala din Timișoara, unde merg eu de obicei, sunt mai multe aparate pentru categorii de mușchi și mi se pare foarte convenabil faptul că am sala acasă și pot să vin vara, în timpul vacanței."

"Poate era bine să fie de mai mult timp sala în Tarna Mare, dar acum îmi place pentru că pot să vin și acasă la sală."

Sala are deja 30 de abonați fideli, iar edilii sunt convinși că în scurt timp vor fi și mai mulți.

"Am făcut un calcul al amortizării cheltuielilor în aproximativ doi ani, dar s-ar putea și mai repede, deoarece pe perioada verii avem multe solicitări și își dovedește utilitatea această sală", spune Mariana Monica Sobius, primarul comunei Tarna Mare.

Deși nu se văd ridicând gantere, cei mai în vârstă din comună recunosc că tentația e mare. "În tinerețe am practicat sport mult, dar acum sunt la o vârstă oareșcare, dar tentația mai este încă totuși", recunoaşte un localnic.

"- Îi lăsăm pe ăia tineri, pe nepoți.
- Dumneavoastră cum alegeți să faceți mișcare dacă nu la sală?
- Noi mergem și la muncă de câmp, mergem și acolo și acasă."

Sala din Tarna Mare o fi dotată ca una de la oraș, însă programul de funcționare e unul adaptat locului. Aici se vine doar după ce treaba în gospodărie e gata. "De la ora 5 la ora 10 seara, pentru că la noi la țară e mai greu ca să vii ziua. Seara, după programul de acasă, își mai face fiecare timp. Fiecare mai are serviciu, atunci după aia vin la un pic de mișcare", spune Mariana Feher, administratorul sălii de fitness.

Cei care se încumetă se facă sport în sala din Tarna Mare plătesc 10 lei pe zi. Mai rentabil e un abonament pe lună, care costă 60 de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves