SATU MARE. Pod în reparaţii, coloane de sute de maşini

Data actualizării: Data publicării:
aglomertie lucrri pod satu mare

Coșmar cu repetiție pentru șoferii din Satu Mare. De câteva zile, de când au fost reluate lucrările la Podul Decebal, peste râul Someș, maşinile aşteaptă cu sutele în coloană. Pe o lungime de aproximativ 150 de metri, traficul a fost restrâns pe o singură bandă, spre disperarea șoferilor. Autoritățile locale spun că lucrările ar trebui încheiate până la sfârșitul lunii iulie și le cer localnicilor înțelegere și… răbdare.

De o sãptãmânã deja, nervii șoferilor din Satu Mare sunt puși la grea încercare. Podul Decebal, cel mai tranzitat din oraș, este din nou în reparații - pentru a doua oarã în niciun an.

"E o lucrare rămasă de anul trecut. Este vorba despre rampa de coborâre spre Oradea. Acolo trebuie făcută o lucrare mai amplă, de intervenție la structura de bază", susţine Csaba Maskulik, administratorul public al Primăriei Satu Mare.

"Lucrările la Podul Decebal se desfășoară pe o lungime de aproximativ 150 de metri și pe o suprafață totală de peste 2500 de metri pătrați. Reprezentanții Primăriei spun că au primit asigurări de la constructor că reabilitarea va fi gata până la sfârșitul lunii iulie", a transmis Izabela Jurasko, jurnalist Digi24.

În vreme ce pe șantier erau, luni la prânz, doar şase angajați și două utilaje, în trafic șoferii stau cu sutele în coloanã. Asta după ce decopertarea şoselei a făcut ca maşinile să se înghesuie pe singura bandă disponibilă pe fiecare sens.

"- Șoferi nervoși?!
- Foarte nervoși, foarte aglomerat. Deci asta e o bătaie de joc față de șoferi și de comunitate și de oraș", e de părere un şofer de autobuz.

Nervoși sunt și șoferii de camioane pentru care podul reprezintã singura cale de acces dinspre Oradea sau Zalãu, spre vama Petea.

"- Pentru noi, camionagiii, e foarte rău că ne stricăm programul.
- Şi nervi?!
- Nervii, la pământ."

Și de parcã nu ar fi fost de ajuns, circulația din sens opus se mai oprește odatã cu transporturile agabaritice.

Autoritãțile locale le cer șoferilor înțelegere și rãbdare.

"Trebuie să avem răbdare. Se poate face numai dacă ai răbdare. Nu rezolvăm nimic dacă înjurăm sau claxonăm", spune administratorul public al Primăriei Satu Mare.

Potrivit proiectului, reparațiile la Podul Decebal din Satu Mare ar trebui sã fie gata pânã în anul 2020, iar valoarea totalã a lucrãrilor ajunge la 9 milioane de lei.

În oraşul din nordul ţãrii existã doar două poduri care traverseazã râul Someș. Autoritãțile spun cã în maximum o lunã va începe licitația pentru cel de-al treilea.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri