Scandalul de la Colegiul "Emanuil Gojdu", dezbătut la "Vocile Bihorului"

Data actualizării: Data publicării:
Vocile Bihorului

"Vom ajunge să refuzăm inclusiv o floare". Este părerea directorului Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, exprimată în cadrul emisiunii Vocile Bihorului de marţi, referitoare la scandalul cadourilor pentru profesorii claselor as XII-a. Florin Nicoară a purtat un dialog cu jurnalistul Adriana Totorean, cea care a publicat săptămâna trecută un articol despre aceste practici la una dintre clasele liceului.

Articolul din săptămânalul Bihoreanul a fost provocat de o listă care a ajuns în posesia jurnaliştilor, în care apăreau mai multe cheltuieli de final de an la clasa a XII-a B a Colegiului Naţional Emanuil Gojdu. În tabel erau consemnaţi, printre altele, inclusiv bani pentru taxiul profesorilor invitaţi la banchet, dar şi carduri cu bani pentru fiecare dintre ei.

Adriana Totorean, jurnalist Bihoreanul: "O mămică nemulţumită de acest derapaj ne-a reclamat faptul că ei se pregătesc să facă o sumedenie de cumpărături pentru profesori. Ne-a furnizat un tabel făcut de părinţi, unde au notat fiecare cheltuială. În total, pentru toate acestea se ajungea să se plătească până la 700 de lei per părinte."

La nivelul fiecărei clase a liceului există un comitet de părinţi care decide care sunt cheltuielile cu ocazia absolvirii. Majoritatea preşedinţilor acestor comitete s-au declarat deranjaţi de apariţia articolului, care ar generaliza aceste practici.

Alina Bădulescu, preşedinte comitet părinţi: "Sunt multe acuzatii, multe insinuări pe care nu cred că le merită profesorii, elevii, părinţii. Mi se pare în neregulă că e un articol pus pe prima pagină cu un tilu care insinuează multe, nu mi se pare normal nici să fie poza directorului pe prima pagină, nu mi se pare anumite lucruri din conţinutul articolului, cum ar fi că toate clasele a XII-a şi toţi părinţii fac cadouri."

Florin Nicoară, directorul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea: "Sunt absolut de acord că nu trebuie să se dea cadouri. Dar să definim cadourile. Dar ce ne facem. Avem sâmbătă întâlnire de 20 de ani si vine si ii dă floare profesorului sau un pix..."

În urma apariţiei articolului din săptămânalului Bihoreanul, părinţii au renunţat să mai acorde cadourile menţionate în tabelul care a ajuns în posesia jurnaliştilor. Cu toate acestea, conducerea liceului consideră că imaginea sa a fost prejudiciată.

Discuţie Florin Nicoară - Adriana Totorean:
"- Extrema e găsită de Bihoreanul. Pentru că nici nu a venit pe la noi să discute cu noi, pur şi simplu ne-au împroşcat cu noroi. Iar acum încearcă să ne lămurească că noi suntem vinovaţi.
- A fost corect sa scriu nainte despre o intenţie aşa cum am scris. Dvs. spuneţi că trebuia să fi nominalizat părinţii. Nu, nu asta e este treaba mea, iar treaba dvs. era să vedeţi dacă acele lucruri sunt adevărate."

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri