Sesiunea online pentru fondurile dedicate IMM, blocată de probleme tehnice. Autorităţile nu se aşteptau să fie atât de multe cereri

Data publicării:
fonduri minimis

Miercuri, ora 8:30 - s-a deschis sesiunea online de înregistrare a societăţilor care doreau ajutorul din partea statului pentru a-şi dezvolta afacerea. După nici şase minute, procedura s-a încheiat.

„Din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de Internet dedicate schemei de minimis", a explicat ministrul Finanţelor.

„Eu personal am văzut modalitatea de înscriere: apărea pagina albă a paginii de internet şi nu îţi dădea voie să mergi mai departe. Cumva ai fost legat de mâini şi de picioare", spune Mina Giurea, directorul economic al Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor.

Una dintre societăţile din Bihor care a reuşit să obţină un număr de înregistrare cu doar câteva secunde înainte ca depunerea dosarelor să se termine este a lui Lucian Hercuţ. „Din punctul meu de vedere, a fost transparentă pentru că am reuşit să prind, chiar de aici. Dacă era să se trimită la Bucureşti la Ministerul Finanţelor, poate că nu trimiteam", spune Hercuţ. „O să încerc încă o dată", promite el.

Cei care nu au reuşit să-şi depună dosarele sunt nemulţumiţi şi vor o nouă sesiune de depuneri.

„Eu nu am reuşit să depun. Am colegi care au reuşit să prindă, nu mulţi... Am să încerc, pentru că e un ajutor binevenit, din punctul ăsta de vedere", este de părere Călin Terean, administratorul unei societăţi.

Miercuri dimineaţă nu mai puţin de 20.225 de persoane au accesat pagina de Internet a Ministerului Finanţelor dedicată schemei de minimis, însă doar 644 de firme au reuşit să primească finanţarea pentru proiectele depuse, în limita totală de 500 de milioane de lei. Beneficiarii ajutoarelor financiare de până în 100 de mii de euro trebuie să creeze 5 locuri de
muncă, dintre care cel puţin două pentru persoane care nu au mai fost angajate în ultimele trei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri