Sari la conținut

Străzi îngropate sub noroi. Pe mai multe străzi din Marghita se circulă ca pe drumurile forestiere

În imaginile surprinse de un locuitor din Marghita se vede cum o maşină trebuie să fie trasă de un utilaj ca să evadeze din noroiul în care s-a împotmolit. Pe stradă muncitorii tocmai au terminat de introdus rețelele de apă și canal. Însă, în loc să pună măcar piatră pe drum, au ales să acopere totul cu pământ care s-a transformat în mocirlă.

"Era destul de multe gropi și înainte, dar se putea circula. Acum, de când a făcut canalizarea și apa, nu se mai poate."

Oamenii spun că lucrările au început în toamnă şi de atunci străzile sunt adevărate şantiere. Acum muncitorii au oprit lucrările din cauza vremii.

"Vara nu a lucrat nimeni. Au venit în septembrie-octombrie, au început lucrul când plouă, când a venit timpul rău."

"Au băgat aici noroiul, balastru, așa umblăm ca porcii mai rău ca porcii, animale. Copiii merg la școală în cizmulițe, când ajung alți copii râd de ei."

Localnicii se tem că ambulanţele sau pompierii nu pot ajunge la ei în caz de nevoie. În aceeaşi situaţie sunt sute de locuitori de pe 8 străzi din oraş, unde lucrează două firme care au câştigat licitaţia organizată de primărie.

"Au dreptate, sigur, când nu mai poți ieși din casă și intri în noroi direct până la gât. Vine timpul favorabil o să scoatem noroiul frumos o să punem pietre și cum scrie tehnologia o să punem asfaltul", promite Zoltan Pocsaly, primarul municipiului Marghita.

"- Dar problema asta cu drumul a survenit din cauza vremii, v-aţi oprit din lucrări sau ce s-a întâmplat mai exact?
- Din cauza vremii, că n-am mai putut lucra. Dar am trimis deja piatră acolo, am dat şase camioane şi vom da în continuare", susţine Ioan Blidaru, managerul uneia dintre firmele de construcţii.

Edilii spun că o parte din vină o au şi locuitorii de pe străzile unde se lucrează, pentru că nu şi-au făcut șanțuri de scurgere a apei. Introducerea sistemului de canalizare și apă va costa 3,6 milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizate până în luna mai.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță