Grindeanu: Astăzi a fost depusă o ofertă pentru construirea celor două viaducte necesare devierii sectorului Nădăşelu-Mihăieşti, pe A3

Data publicării:
schita cu amplasrea viaductelor pe A3
Grindeanu a anunțat că a fost depusă o ofertă pentru construirea celor două viaducte necesare devierii sectorului Nădăşelu-Mihăieşti, parte din A3.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că marţi a fost depusă o ofertă pentru construirea celor două viaducte necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădăşelu-Mihăieşti, parte a A3, Autostrada Transilvania. Asocierea de constructori români şi turci are la dispoziţie 1,114 miliarde de lei, fără TVA, şi 27 de luni, dintre care nouă luni este perioada de proiectare şi 18 luni cea de execuţie a lucrărilor pentru finalizarea contractului finanţat prin PNRR, a adăugat social-democratul.

Astăzi a fost depusă o ofertă pentru construirea celor două viaducte necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădăşelu- Mihăieşti (parte a A3, Autostrada Transilvania). Asocierea de constructori români şi turci are la dispoziţie 1,114 miliarde de lei (fără TVA) şi 27 de luni (9 luni - perioada de proiectare şi 18 luni - execuţia lucrărilor) pentru finalizarea contractului finanţat prin PNRR”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Devierea traseului acestui sector de autostradă este realizată în baza unei Expertize Tehnice, a continuat ministrul Transporturilor.

„Primul viaduct va fi construit între km 10+009 şi km 12+000 va avea o lungime de 1,2 km şi nu va afecta versantul care prezintă alunecări. Al doilea viaduct, care va fi construit între km 21+406 şi km 24+890, va avea o lungime de aproximativ 2 km şi va depăşi în aval DN1F. Acest viaduct va traversa cursului Pârâului Topa Mică şi se va racorda cu traseul Autostrăzii Transilvania în zona km 24+890”, a mai spus Grindeanu.

La rândul său, directorul CNAIR Cristian Pistol a explicat că cei care au depus oferta sunt constructori români şi turci şi anume Ozaltin Insaat ve Sanayi A.S. - Ilgaz Insaat Ticaret A.S. - Vision Construction Workk S.R.L.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri