Talent în slujba legii

Data publicării:
lazau-43128

I-a ajutat pe polițiștii din toată țara să rezolve sute de cazuri, după ce a creionat portretele criminalilor sau a copiilor dispăruți. Are talent și în tot ce face pune multă pasiune. Spune că această meserie i se potriveşte ca o mănuşă.

Este singurul criminalist din țară care realizează portrete robot în creion. Și se mândrește că a caștigat participarea la un curs în Statele Unite ale Americii la Universitatea "Northwestern" Chicago, unde s-a perfecționat în domeniul artei criminalistice în realizarea portretelor robot, îmbătrânirea facială şi reconstrucţia facială.

De-a lungul carierei a efectuat sute de îmbătrâniri faciale, digitale, ale minorilor dați dispăruți cu ani în urmă.

Recunoaște faptul că i-ar plăcea să împartă această meserie și cu alți colegi din țară, dar regretă că deocamdată nu are această posibilitate.

Cu toată evoluția tehnologiei, varianta portretului din creion i se pare cea mai apropiată de realitate, portetul fiind unul mult mai uman.

Unul dintre cele mai importante cazuri rezolvate cu ajutorul polițistului a fost găsirea cadavrului unui copil, pe care părinții nu-l declaraseră dispărut.

Visul politistului artist este să gasească persoane interesate în portretistica criminalistică și dornice să se inițieze în meseria în care este deocamdata singur atestat în Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri