Un bihorean, complice la o evaziune fiscală de peste 2 milioane de lei. În dosar mai sunt implicate 15 firme

Data publicării:
masina de politie in trafic_fb politia romana

Un bihorean de 44 de ani a fost reţinut de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice sub acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală. Bărbatul este suspectat că, în calitate de reprezentant al unei firme fantomă din Oradea a emis facturi de 7 milioane de lei, fără ca operaţiunile trecute în ele să fi fost făcute în realitate. În acest fel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 2 milioane de lei, spun anchetatorii.

foto arhivă

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor l-au reţinut miercuri pe bărbat de 44 de ani, din comuna Borş. Investigatorii au strâns date care indică faptul că suspectul ar fi acţionat între anii 2011 şi 2014.

„În calitate de reprezentant al unei societăți comerciale orădene cu comportament de tip „fantomă”, ar fi întocmit și emis facturi fiscale fără justificare economică sau comercială, în valoare de aproximativ 7.000.000 lei, care nu reflectă operaţiuni comerciale reale, nefiind realizată în fapt achiziţia sau prestarea serviciului menționat în respectivele documente”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Facturile au fost emise pe numele a 15 firme: nouă din Bihor, patru din București, una din județul Iași și una din județul Satu Mare. În acest fel, aceste societăţi au putut să se sustragă de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu de 2,1 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

„Reprezentanții celor 15 societăți comerciale sunt cercetați de polițiștii de investigare a criminalității economice în aceeași cauză, fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală”, se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru recuperarea întregului prejudiciu.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri