Un pod pentru pietoni și bicicliști va fi amenajat în Oradea

Data actualizării: Data publicării:
Ilie Bolojan proiect Aluminei Infratirea

Încă un nou pod va fi amenajat în Oradea, peste Crişul Repede. De această dată, unul destinat pietonilor şi bicicliştilor. Trecerea va fi unul din cele trei tronsoane ale legăturii dintre malul drept al Crişului Repede, în perimetrul străzii Aluminei, şi zona fostelor fabrici Sinteza şi Înfrăţirea, unde se construiesc blocuri şi spaţii comerciale. Primarul Ilie Bolojan a mai anunţat realizarea unor lucrări necesare fluidizării traficului la ieşire din Oradea spre Arad.

"Din zona fostei fabrici Metalica, (...) unde se termină blocurile turn, de acolo va începe, va trece puţin în zona acestei insule naturale care s-a format - este podul pietonal nou care urmează să fie realizat, de asemenea, zona de pasarelă pentru Splaiul Crişanei", a precizat primarul de Oradea, Ilie Bolojan.

Noul pod pietonal va fi construit la jumătatea distanţei dintre podurile Decebal şi Carol şi este primul din cele trei tronsoane care vor lega zona Aluminei de strada Tudor Vladimirescu. Trecerea pietonală (foto jos) va avea, în total, 500 de metri, iar proiectul va fi depus pentru finanţare europeană.

"Un al doilea tronson este un pasaj pietonal suprateran de la acest pod peste Splaiul Crişanei, cu o rampă de coborâre pe Strada Poieniţei cam până în faţa intrării de la Liceul Mihai Viteazul. De acolo va urma o a treia zonă, Strada Poieniţei- strada Brâncoveanu şi până pe strada Tudor Vladimirescu", a precizat edilul.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat efectuarea unor lucrări pentru fluidizarea traficului din sensul giratoriu de la ieşire din Oradea spre Arad (foto sus). Acestea ar putea începe anul viitor şi vor fi finanţate din bugetul local.

"Ne propunem să realizăm patru bretele care să asigure virajul dreapta în aşa fel încât cei care, de exemplu, ies din Oradea şi vor să vireze la dreapta către Sântandrei să nu mai aştepte în giraţie, ci să poată vira înainte de giraţie imediat dreapta."

Anul viitor se va lucra şi la o legătură rutieră nouă între Oradea şi Paleu (foto sus), pe o distanţă de aproape 2,5 kilometri şi va fi finanţată din bugetul celor două primării.

"Este vorba de o legătură peste deal, din zona Străzii Izvorului, din zona fostului sanatoriu, aşa cum îl ştiu orădenii, se va ieşi pe culme, în zona Săldăbagiu, ajungând la drumul clasic de acces către Paleu", a detaliat primarul orădean.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri