Un prânz cald pentru oamenii străzii

Data publicării:
boschetari-39036

Janos a petrecut pe stradă 25 de ierni. Nu şi-a mai văzut familia în acest timp în care a trăit din mila celor care i-au oferit o bucată de pâine. Recunoaşte că viaţa pe stradă este din ce în ce mai grea dar astăzi a avut o zi mai specială. Voluntarii l-au gasit lângă ţevile de apă caldă de pe strada William Shakespeare si i-au oferit o porţie de mâncare caldă şi un ceai.

"Dacă mai trăiesc iarna asta, mai trăiesc atunci. Am 70 de ani acuma, nu mă mai interesează", a spus Janos Kovacs.

Maşina Fundaţiei Eclesia Mater s-a oprit în toate locurile în care obişnuiesc să stea oamenii străzii. Voluntarii au mers pregătiţi cu 50 de porţii de mâncare .

"O să fim până în 4 ianuarie în permanenţă când echipa va veni în permanenţă şi va împărţi mâncare caldă dar dacă cumva o să se instaleze un ger şi o să fie nevoie să fim prezenţă în continuare atunci vom continua", a declaratŞtefan Ferencz, coordonatorul Fundaţiei Eclesia Mater.

Fundaţia Eclesia Mater va oferi mâncare caldă şi celor care locuiesc la Azilul de noapte din Oradea. Toţi cei care vor să doneze bani pentru alimente o pot face în contul fundaţiei. Potrivit reprezentanţilor Azilului de Noapte în Oradea traiesc în jur de 50 de persoane care îşi duc traiul pe stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri