Sari la conținut

Universitatea din Oradea oferă mai multe locuri în toamnă

Tinerii care nu au reuşit să devină studenți la sesiunea din vară au o şansă în plus în această lună. Trei facultăţi din cadrul Universităţii Oradea și-au suplimentat oferta după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior le-a mărit capacitatea educaţională. Este vorba de 80 de locuri în plus, care vor putea fi ocupate în sesiunea de admitere din toamnă.

Reprezentanţii ARACIS s-au aflat la Oradea în luna aprilie, când au verificat mai multe programe de studiu din cadrul universităţii locale. Concluzia inspectorilor a fost că la patru specializări se impune suplimentarea locurilor. Cele mai multe le-a primit Facultatea de Litere.

"Comisia a decis suplimentarea locurilor, a capacităţii de şcolarizare, practic prin dublarea ei - de la 50 de locuri cât aveam istoric, în ultimii zece ani, să zicem, la o sută de locuri. Ceea ce înseamnă că putem atrage, putem avea mai mulţi studenţi", susţine Teodor Mateoc, decanul Facultăţii de Litere din Oradea.

Chiar şi facultatea orădeană cu cea mai mare concurenţă, cea de Medicină şi Farmacie, a primit zece locuri în plus.

"Vin şi din judeţele limitrofe - Sălaj, Satu Mare, Arad, Timişoara avem, chiar şi din judeţul Cluj. Iar studenţii străini vin din toate ţările europene şi chiar şi din ţări non europene. Chiar şi din Japonia am avut studenţi, şi din China", explică Anamaria Pallag, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

Reprezentanţii universităţii speră ca în această vară numărul studenţilor să crească, cu atât mai mult cu cât numărul absolvenţilor de liceu cu diplomă de Bacalaureat este mai mare.

"Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, a fost de 70%. Având în vedere că anul trecut, în aceeaşi sesiune procentul de promovabilitate a fost de 58%, suntem foarte mulţumiţi", a declarat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IȘJ Bihor.

De o suplimentare a numărului de locuri au mai beneficiat specializările Tehnologia Informaţiei şi Automatică şi informatică aplicată din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației.

Redactori: Adrian Ciucuriţă, Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş