Ziua părinţilor adoptivi la Zoo Oradea 

Data publicării:
parinte adoptiv

Vera Maier a venit încă de la primele ore ale dimineţii ca să îşi cunoască animalul pe care l-a adoptat. "Am adoptat un cuati şi am venit să particip la hrănirea lui şi să văd dacă pot să interacţionez cu el."

Mihaela Pascar a venit din Vatra Dornei special ca să le hrănească pe cele două feline pe care le-a văzut până acum doar pe pagina de internet a parcului zoo din Oradea. 

"- Tigrul, eu şi fiica mea, leopardul.
- De ce aţi ales aceste animale?
- Ne plac felinele, avem acasă animale şi ni s-a părut o pisicuţă mai mare."

Printre animalele adoptate se află şi patru lemurieni, botezaţi Codiţă, Alex, Chloe şi Goldie.

"Lemurienii sunt nişte animale foarte prietenoase, provin din Madagascar, sunt patru la Grădina Zoologică din Oradea şi cel mai mult le plac bananele şi strugurii", a aflat Yvette Mîrza, reporter Digi24 Oradea.

Peste 60 de persoane din Oradea, Bucureşti, Braşov, Constanţa şi chiar din Helsinki au adoptat deja un animal, în cadrul unei acţiuni organizate de conducerea grădinii zoologice.

"Cel mai căutat a fost suricatul, dar şi felinele, tigri, leii, leoparzii, lupii, urşii, caii. Părinţii pot participa la activităţi de rutină, pot intra cu îngrijitorii", a explicat Tibor Bimbo Szuhai, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

După ce şi-au hrănit animalele, vizitatorii au participat la o şedinţă cu.. părinţii. 

Cei care vor să adopte un animal de la parcul zoo din Oradea trebuie să plătească 100 de lei pe an şi vor primi cu certificat de adopţie. Sumele încasate vor fi folosite pentru alimente, vitamine şi medicamente. Numele părintelui adoptiv va fi trecut pe panoul aflat la intrarea în Grădina Zologică.

Reporter: Yvette Mîrza
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri