Aglomeraţia lunară de la Finanţe. ”E bătaie de joc, nu e normal”, se plâng contribuabilii

Data publicării:
finante prima

Primele cozi care se formează sunt la ghişeul de unde se eliberează bonuri de ordine. De acolo, oamenii sunt nemuţumiţi că mai au de stat chiar şi la alte patru cozi, până reuşesc să îşi achite datoriile: ”Chiar şi la 3, şi la 4. Deci eu am stat până acum la 2, şi mai am de stat la una”, - V-aţi lăsat pe ultima sută de metri? ”Nu, nu le-a funcţionat lor softul. Am fost şi ieri, şi alatăieri, dar nu le-a mers sistemul”, ”În jur de o oră în fiecare lună, ca să iau bilet. Şi încă 2-3 ca să plătesc, să dau bani”, - vi se pare normal, să pierdeţi atâta timp? ”E bătaie de joc, nu e normal. În fiecare lună, bătaie de joc”.

Cele câteva ore petrecute la sediul ANAF au devenit deja o rutină, pentru mulţi, din ce în ce mai greu de îndurat: ”Cine nu are cont în trezorerie, trebuie să stea la rând, asta este problema, nu avem ce să facem. Şi fiind mulţi, şi trezoreria numai una”.

Contribuabilii mai au şi varianta plăţii prin virament bancar, însă cei mai mulţi o neglijează, chiar dacă asta înseamnă să stea la cozi.

”Ca de fiecare dată, foarte mulţi agenţi economici vin să îşi plătească în numerar impozitele datorate, şi se creează şi aceste cozi, pe care noi încercăm să le gestionăm cât putem de bine, avem şase ghişee deschise”, ne-a declarat Lucian Heiuş, directorul ANAF Timişoara.

În primele două ore ale dimineţii, aproape 400 de contribuabili din Timişoara au venit să îşi achite dările. Cei care depăşesc data de 25 martie plătesc penalizări zilnice, în valoare de 0,02 % din valoarea sumei datorate.

reporter: Adina Iriza
operator: Viorel Jia
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri