Sari la conținut

ASU Politehnica Timișoara a învins, după penalty-uri, Ripensia, în Cupa României

A fost nevoie de două reprize de prelungiri şi de lovituri de la punctul cu var pentru a fi desemnată câştigătoarea partidei dintre ASU Politehnica și Ripensia. Meciul s-a încheiat fără gol, dar cu multe ocazii la ambele porţi.

Antrenorul ASU, Paul Codrea, are numai cuvinte de laudă pentru adversarii lor. „O echipă care, anul trecut, a ajuns până în optimile Cupei. A eliminat echipe de Divizia C, B şi A. Ştiam forţa lor. Ştim că e un club organizat extraordinar. Sunt şi ei un proiect frumos, ca şi al nostru şi ne aşteptam la meciul ăsta", spunea Paul Codrea.

Ripensia a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Raul Briciu, din minutul 67, când a văzut al doilea „galben". Chiar şi aşa, a menţinut scorul intact, dar executarea loviturilor de pedeapsă i-a „trădat" pe elevii lui Ovidiu Olariu.

„Noi am jucat atâta timp în inferioritate numerică. Este foarte greu. În ultima săptămână chiar ne-am pregătit mult pentru faza asta. Ne gândeam că vom ajunge aici, nu putem să ne dăm seama unde s-a greşit", a fost declarația lui Ovidiu Olariu, antrenor Ripensia.

Loteria loviturilor de pedeapsă a stabilit învingătoarea. Cinci lovituri de pe punctul de var au fost ratate de jucătorii celor două echipe.

Victoria a fost stabilită de Alin Ionaş, cu un şut bine plasat la rădăcina barei strângi. Imediat după gol, jucătorii, împreună cu antrenorul Paul Codrea, au salutat galeria care i-a susţinut tot meciul.

„Sunt fericit că am dat golul victoriei. Trebuia să dăm mai multe goluri dacă eram mai lucizi. Noi vrem cât mai departe să mergem. Acuma vedem unde şi cum o să fie", ne-a mărturisit Alin Ionaş.

Suporterii au intrat pe teren pentru a sărbători victoria alături de favoriţii lor.

Drumul Ripensiei, echipă care anul trecut s-a oprit în optimi, eliminată de Pandurii Târgu Jiu, a fost mult mai scurt în acest an. Alb-violeţii s-au calificat în faza următoare a competiţiei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche