Câștiguri mari, studii puține. Ce poți face când n-ai Bacalaureatul

Data publicării:
Castiguri mari studii putine



Viorel nu a vrut să dea Bacalaureatul și nici nu regretă. Părinții lui sunt medici, dar el vrea să fie bucatar. Bucătar cu 12 clase. Nu se simte inferior celorlalți tineri, pentru că știe că diferența în bucătărie o face talentul și nu CV-ul. Ascultă opinia lui Viorel Boșneag, culeasă de reporterul Digi24 Timișoara!

Nici Cristian nu e interesat de diploma de Bacalaureat. Nici anul trecut nu a mers la examen si nu are de gând nici acum. Și-a găsit de lucru în Germania, ca bucatar.

Iar dovada clară că angajatorii din țara noastră nu sunt interesați de studii superioare când vine vorba de munca în bucătarie e Cristina. Când s-a angajat ca bucatareasă, șefii i-au cerut doar un atestat, pe care l-a și obținut după un curs de 50 de ore.

Tot mai mulți români, care sunt șomeri, se reorientează profesional și devin bucatari. Practic, oricine poate obține atestatul. Cu ajutorul acestuia, un bucătar român poate lucra oriunde în lume. Obținerea documentului costă 500 de lei, iar cursanții trebuie să treacă un test grilă și să prezinte un preparat făcut de ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri