Crăciun cumpătat în Banat. O spun... gunoaiele

Data publicării:
gunoaie prima

Tone de deșeuri au fost adunate în fiecare din aceste zile de angajații societății de salubrizare a orașului. Ambalaje, sticle și pet-uri de băuturi alcoolice, dar și alte resturi se numără printre lucrurile care au ajuns la pubelă. Mai puţin... mâncare. Oamenii recunosc că a fost un Crăciun fără excese, cu bucate gătite strict pentru consumul din familie: „Mâncare nu se aruncă. Se aruncă deșeuri, gunoaie, mâncare nu. Așa de bine nu ne merge, să aruncăm mâncare", „Am gătit normal. Ca în fiecare an”. - Ați aruncat și mâncare sau ambalaje mai multe? ”Mai mult ambalaje", ”Am făcut destulă mâncare cât să ne ajungă și nu au rămas resturi de mâncare pe care să le aruncăm".

Care sunt deosebirile, față de zilele de dinaintea sărbătorilor? „Singurele diferențe mai importante față de zilele obișnuite sunt această creștere a cantității de deșeuri rezultate din ambalaje", ne spune Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al societății de salubrizare a orașului.

Mașinile societății de salubrizare din Timișoara ridică deșeurile în fiecare zi. Iar după Anul Nou vor începe adunarea brazilor de Crăciun.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri