Sari la conținut

Fata dispărută în Retezat, de negăsit. Tânăra este căutată de autorităţi şi voluntari, de patru zile

Câinele de urmă a luat urma şi a stabilit că, la intersecţia drumului care duce spre baraj, persoana a fost sesizată, nu mai există informaţii că ar fi intrat către baraj.

85 de jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, pompieri militari, dar și echipe canine, au scotocit ore întregi zona Lacului Gura Apelor, locul unde a fost văzută copila pentru ultima oară. Fără rezultat însă.

Aici a fost văzută tânăra ultima oară, miercuri la ora 20,30. De aici, până la Poiana Pelegii, de unde a plecat, sunt 30 de kilometri, traseu pe care adolescenta l-a parcurs pe jos. Familia care locuiește aici i-a oferit găzduire, dar tânăra a refuzat.

Cel care a întâlnit-o pe tânăra dispărută spune că aceasta era neliniștită, avea lacrimi în ochi şi îşi dorea să ajungă în cel mai apropiat oraș. ”A venit pe drum şi ne-a întrebat dacă găseşte un drum să ajungă în oraş. O scurtătură, vreau să ajung în oraş. Nu e. Întoarce-te înapoi”, a relatat Sorin Constantin, localnic.

De atunci, nimeni nu ştie ce s-a întîmplat cu ea. Pe Muntele Retezat a ajuns și singurul câine din România antrenat pentru a găsi cadavre în apă.

”Căutările care s-au făcut astăzi pe apă nu au dat niciun rezultat. Se continuă. Momentan, mai avem o arie de căutare pe care o s-o explorăm mâine, au fost nişte ore foarte-foarte grele”, a afirmat ag. șef Alin Pascu, Biroul de Cercetări Științifice și Misiuni din cadrul Centrului Chinologic Sibiu.

Autorităţile spun că nu vor opri căutările până când nu vor avea un indiciu. Tânăra a dispărut miercuri după-masă, din Poiana Pelegii din Munții Retezat. Era într-o tabără alături de colegi săi de la Centrul de Plasament Lupeni. Chiar dacă fata a plecat singură în pădure, cei zece supraveghetori nu au anunțat lipsa ei până joi, când au început şi căutările.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche