Lift cu program, la Spitalul Județean

Data publicării:
lift cu program

Problema este că nici la concursurile organizate anterior nu s-a prezentat nimeni. Cei 11 angajați ai spitalului nu pot lucra non-stop, astfel că singura variantă pentru aparținători este să urce pe scări.

BETA:

Stand-up Angela Novăcescu reporter Digi24 Timișoara

„De la ora 18 și 30 de minute lifturile din spitalul județean nu mai circulă. Așadar, atât pacienții cât și aparținătorii sunt nevoiți să urce scările chiar și până la etajul nouă unde de află secția de Neurologie” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

„De la nouă am coborât treptele. Și urcat și coborât... foarte elegant. Mama are o vârsta. Nu contează. Pot să am și 100 de ani”, spune un timișorean.

„E o bătaie de joc. [Ați urcat cu greu până la etajul șapte?] Păi da și normal că și eu am 69 de ani, nu?”, spune un pacient.

Ascensoarele sunt perfect funcționale, însă personalul este insuficent. La spitalul județean sunt angajați 11 liftieri. Unu dintre ei este Loredana Ilinca. Femeia a obținut acest post în urmă cu 25 de ani.

„Ajutăm pe toată lumea. [Câte ore  vă petreceți pe zi în lift?] Douăsprezece. [Și salariul e pe măsură?] Nu prea. În mână iau 1.300”, explică Loredana Ilinca, liftier. 

Salariul mic ar putea fi motivul pentru care oameni fug de aceasta meserie. Specialiștii au și o altă variantă. Autorizația de liftier nu se obține ușor și costă aproximativ 1 .000 de lei.

„Ei trebuie să fie autorizați. Asta presupune un curs făcut de o firmă autorizată de ISCIR, dar nu prea avem noi în zonă. [În județul Timiș nu există nicio firmă autorizată pentru așa ceva?] Nu, nu există”, spune Mihai Ivănescu, instructor liftier.

Potrivit unui ordin din 2010 al ministrului Economiei, comerțului și mediului de afaceri, la tipurile de ascensoare care deservesc bolnavii, una din obligațiile și responsabilitățile liftierului este: „...să însoțească permanent cabina ascensorului, fiind interzisă încredințarea comenzilor unei persoane neautorizate”.

sursa: Ordinul 1.404/2010 al ministrului Economiei

Conducerea spitalului a anunțat că va organiza un nou concurs de ocupare a celor patru posturi de liftier.

„E a treia oară când scoatem la concurs postul de liftier și din păcate nu se prezintă persoane dornice să se angajeze pe post de liftier.  În data de șapte ianuarie este termenul limită pentru depunerea dosarelor, iar concursul propriu-zis va avea loc în data de 15 ianuarie”, povestește Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Dacă acum, posturile disponibile nu vor fi ocupate, situația de la Spitalul Judetean din Timișoara va rămâne neschimbată.

Reporter: Angela Novăcescu

Operatori:  Mihai Pop și George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri