Sari la conținut
News Alert

Localnicii din Zăbrani, județul Arad, loviți din nou de inundații: peste 30 de gospodării au fost afectate

La fel ca şi în urmă cu nouă zile, ploaia care a provocat viitura nu a durat mai mult de 30 de minute. Efectele ei au fost însă vizibile până la lăsarea serii şi vor fi simţite cu siguraţă în buzunarele familiilor care şi-au văzut casele în faţa puhoiului.

Uita-ţi aici. Tot parchetul, tot, ce să mai fac cu el? La foc! Dacă mai şi arde. Nu ştiu dacă mai şi arde. Şi mobila e aruncată, e umflată jos. Uşile sunt umflate. E o casă goală!”, ”Am venit de la lucru acasă, şi n-a durat nici 15 - 20 de minute şi a urcat canalul şi iară ne-a inundat! Care e cauza? E deja a doua oară în două săptămâni. Nu mai ştim care e cauza! Se acumulează foarte multă apă de la un kilometru jumate şi aia când vine canalul nu poate să ducă”, ” De 25 de ani niciodată nu a fost până acuma. Ce se întâmplă nu ştiu! Atmosfera asta? Asta e, n-ai ce face! Nu poţi sta contra naturii!”, s-au plâns localnicii.

"Am avut parte, din păcate, de o viitură mult mai mare. A plouat mult mai mult pe un sat aparţinător comunei Zăbrani, pe Chesinţ, şi viitura a făcut ravagii atât în Zăbrani, cât şi în Chesinţ", ne-a declarat Marian Toader, primarul comunei Zăbrani.

Autorităţile locale caută acum soluţii pentru a evita pe viitor astfel de inundaţii. Problema ar putea fi rezolvată dacă s-ar mări canalul de colectare de pe mijlocul văii afectate sau dacă s-ar construi un baraj în afara satului care să oprească apele care se adună de pe versanţi.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche