Manuela Strinu, invitata știrilor Digi24 Timișoara. Află povestea din spatele reportajului premiat la SIMFEST 2013

Data publicării:
manuela 6

Premiul la categoria reportaj realizat de televiziunile regionale şi must carry a fost acordat producţiei "Părinți pentru copii uitați", realizat de Digi24 Timișoara, reporter Manuela Strinu, operator Remus Runcan, editori imagine - Loredana Ștefăniță, Cristian Vladimirescu.


După cum chiar juriul a recunoscut, producția Digi24 Timișoara s-a detașat de celelalte materiale înscrise în concurs prin felul cu care a fost realizată. Lucian Ionică, președintele juriului, a afirmat: ”Juriul a remarcat faptul ca acest subiect a fost tratat într-un mod profesional, cu multă măiestrie în ceea ce privește felul în care s-au realizat imaginile și, mai ales, montajul. Montajul a reușit să sublinieze foarte bine, foarte convingător ideea pe care a dorit să o transmită jurnalista”.

 

A fost nevoie de multă muncă și răbdare pentru realizarea reportajului, de care acum Manuela Strinu, reporterul Digi24 Timișoara, este foarte mândră: ”E o onoare imensă și e încrederea că putem face lucruri frumoase, chiar dacă suntem prinși într-un ritm foarte-foarte alert, al știrilor de zi cu zi, putem să zăbovim ceva mai mult asupra unor lucruri frumoase și lucrurile astea, cumva, să se întoarcă și către noi, pentru că transmitem telespectatorilor informații, materiale în care ne punem sufletul. Ei, iată că, din când în când, se întoarce și înapoi tot acest lucru”.

SIMFEST este singurul festival de televiziune din ţară dedicat în cea mai mare parte televiziunilor locale şi regionale, dar şi producătorilor independenţi. Ediția de anul acesta, desfășurată la Târgu Mureș, este cea cu numărul 10. CITEȘTE: Digi24 Timișoara, premiu pentru reportaj. „Părinți pentru copii uitați” a fost premiat la SIMFEST 2013



În prima parte a reportajului ”Părinţi pentru copii uitaţi”, premiat la Simfest, vă invităm să treceţi pragul unei case familiale din judeţul Timiş, unde şapte copii abandonaţi de părinţii naturali găsesc sprijinul de care au nevoie pentru a creşte mari. Îi aşteptăm când vin de la şcoală, le ascultăm poveştile, îi urmărim cum strâng singuri masa şi îşi fac temele. La fiecare pas, lângă ei se află o persoană pentru care nu există nimic mai important decât aceşti copii. Şi persoana aceasta are un singur nume: mamă. URMĂREȘTE Părinţi pentru copii uitaţi - partea I



În partea a doua vă facem cunoştinţă cu Ana Miron.
Un om care merită toate premiile din lume. De profesie mamă, şi-a făcut o misiune din a schimba mentalitatea oamenilor cu privire la copiii abandonaţi de părinţi. Care dacă îşi găsesc un stâlp de susţinere, cresc frumoşi, buni, harnici. Dar pe care o atitudine dispreţuitoare îi poate doborî. URMĂREȘTE Părinţi pentru copii uitaţi II. Anei Miron, peste 30 de suflete îi spun "mamă"

Un moment emoționant legat de reportajul Manuelei Strinu, pe care telespectatorii nu l-au văzut atunci

Acum, în platoul știrilor Digi24 Timișoara, ne-am adus aminte de un moment emoționant pe care telespectatorii nu l-au văzut la vremea respectivă. 

”Așa se întâmplă înainte de jurnal, când recitim intro-urile materialelor pe care dumneavoastră urmează să le vedeți”, a explicat Iulia Pop, prezentatoarea știrilor Digi24 Timișoara, ce s-a întâmplat atunci: a fost afectată urmărind acest reportaj ”mult prea sensibil pentru unii”, e și ea mamă, încât i-au dat lacrimile!

Apelul Manuelei Strinu: acestor oameni nu le-ar strica o mână de ajutor

”Vreau neapărat să vorbim despre această mamă numită Ana Miron, care crește acești copii, și care este un om nemaipomenit. Atâta vreme cât există astfel de oameni, vom avea și noi povești nemaipomenite de transmis mai departe. Acești oameni sunt mult prea tari pentru a cere ajutor. Dar voi spune eu, în numele lor, că nu le-ar strica ceva ajutor. Și, cu siguranță, există oameni care își permit să facă niște cadouri substanțiale. Atunci, de ce nu, îi rog eu, îi invit să transmită aceste cadouri spre această casă familială”, a încheiat Manuela Strinu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri