O nouă probă a Bacalaureatului - proba orală la o limbă străină sau la limba maternă

Data publicării:
limba

Evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională a început la ora 12. Candidații au ascultat o înregistrare audio, după care au avut două ore la dispoziție pentru redactarea unui eseu și rezolvarea în scris a unor cerințe: ”A fost bine, nu au fost subiecte grele. Am avut un text argumentiv, opinia noastră despre o anumită afirmație pe care ne-au dat-o. A fost un exercițiu pentru proba de la Limba Română pentru că și acolo am avut un text argumentativ”, ”A fost destul de ușor, mă așteptam să fie mai greu dar a fost ușor. Să scriem părerea noastră și să facem o scrisoare și să scriem un eseu despre disciplină”, ”Mi s-a părut ușor pentru că, dacă inveți de-a lungul a patru ani nu ai cum să nu știi. Cred că majoritatea vor luat note bune”.

”Până în acest moment nu sunt incidente, proba se desfășoară în mod corespunzător pe parcursul întregii săptămâni”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul ISJ Timiș.

În Timiş s-au înscris la examen aproape 5.000 de candidaţi, dintre care peste 800 sunt tineri care au terminat liceul în anii anteriori, dar care nu au promovat sau nu au susţinut încă examenul de maturitate. Probele scrise ale Bacalaureatului încep în 30 iunie, iar primele rezultate se vor afișa în 7 iulie.

reporter: Raluca Popa
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri