O situație dureroasă: o secție de spital, evacuată la Timișoara

Data publicării:
Mutare spital 1



Îmbrăcaţi la patru ace şi după ce au coborât dintr-o maşină  de lux, proprietarii clădirii în care funcţiona Secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii şi-au revendicat astăzi imobilul. Unitatea a pierdut procesul intentat celor care deţin imobilul, astfel că secţia trebuia mutată urgent în altă clădire. În prezenţa executorului judecătoresc, dar şi a poliţiştilor, angajaţii unităţii sanitare au transferat toate bunurile existente în clinică într-un alt spaţiu.

Cei 20 de copii care erau internaţi pe secţie au fost mutaţi şi ei în alte saloane unde erau locuri libere sau trimişi acasă pentru recuperare - cei care avea o stare de sănătate mai bună. Asta până când va fi amenajat noul spaţiu, adică în aproximativ o săptămână. Acesta va avea însă cu cinci paturi mai puţin decât clinica evacuată.

Secţia de Pneumologie, în care copiii cu probleme respiratorii erau trataţi, avea 30 de paturi, dar şi aparatură specifică unor astfel de probleme. În ultimele zile, angajaţii clinicii au început mutarea bunurilor, întrucât erau ameninţaţi cu evacuarea.

Luptele duse de Primăria Timişoara în justiţie cu proprietarii clădirii au fost rând pe rând pierdute. Mai mult, o mare parte din chiria datorată proprietarilor încă nu a fost plătită. Între timp, corpul nou de clădire ce urmează a fi construit, este doar la faza de studiu de fezabilitate, unitatea sperând să facă rost de toţi banii necesari ridicării imobilului.

Primarul Timișoarei Nicolae Robu: Am crezut că vom avea câștig de cauză. Dacă aveam unde să îi mutăm îi mutam până acum

”Juriștii noștri încearcă să facă tot ce pot pentru ”Louis Țurcanu”. O să vedem unde să mutăm aceste secții. Au fost notificări, nu știu să vă spun mai multe. Am crezut că vom avea câștig de cauză. Dacă aveam unde să îi mutăm îi mutam până acum”, a afirmat vineri, legat de această situație, primarul Timișoarei Nicolae Robu.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri