Părinții copilului mutilat de câini cer o jumătate de milion de euro despăgubiri. Cine plătește?

Data publicării:
parinti

"Noaptea, prin somn, mai are coșmaruri, zice ”nu câine, nu câine”. E afirmația mamei copilului mutilat, care spune că, de doi ani, viața ei și a micuțului e un calvar. La primul termen al procesului, educatoarea grădiniței din Checea, județul Timiș, a lipsit pe motiv că este răcită. Părinții băiatului spun că femeia este vinovată pentru drama trăită de fiul lor.

”Am stat cu ea de vorbă, a zis că îi pare rău, că știe că ea este de vină că nu a avut grijă de copil, a plecat în timpul programului,(...) a fost plecată până la baie și copilul a rămas nesupravegheat”, susține Elena Doboșanu, mama copilului.

Ancheta poliției a arătat că micuțul, atunci când educatoarea era la baie, a plecat acasă, dar pe drum a fost atacat de o haită de câini. Peste 100 de muşcături au numărat medicii pe corpul copilului, care nici acum, după doi ani de la atac, nu este vindecat. Pentru chinul provocat, părinţii le cer vinovaţilor despăgubiri de 500.000 de euro.

”Cu privire la cei care ar trebui să plătească aceste daune, e vorba de inculpat si angajatorul. Ministerul Învătământului spune că nu este angajator, că este gradinița angajator și ne pasează din stânga în dreapta”, afirmă avocatul Claudiu Ilcău.

Și Inspectoratul Școlar Timiș pasează vina și spune că grădinița nu este în administrarea ISJ, ci aparține de școala din localitate. ”Normal că nu ne face cinste. Școala gimnazială va aduce argumentele în vederea lămuririi obiectului dosarului. Școlile sunt finanțate de administrațiile locale”, precizează Dana Pop, reprezentantul juridic al Inspectoratului Școlar Timiș.

Conform inspectorilor, școala din Checea ar trebui să plătească despăgubirea de jumătatea de milion de euro, însă conducerea unității susține că nu are acești bani și că, în fiecare an, primește doar echivalentul a 25.000 de euro, iar banii sunt cheltuiți în totalitate pe salarii.

Incidentul în care micuțul a fost mutilat de o haită de câini a avut loc în 2012. De atunci, copilul a fost operat de șase ori, dar șirul de intervenții chirurgicale va continua până când băiatul va împlini 18 ani, spun medicii.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri