Patru zile de teatru și circ, la Arad

Data publicării:
teatru circ


„[Îţi place circul?] Da. [Ce îţi plac mai mult?] Clownii, păpuşile? Păpuşile”, spune un copil prezent la eveniment.

„Păpuşile sunt mai interesante, sunt mai interesante. [Clownii nu îţi plac?] Da! [Îţi plac şi ei?] Da”, adaugă un alt copilaș.

După o primă ediţie care a înregistrat un succes neaşteptat, organizatorii au pregătit anul acesta spectacole, în cadrul cărora accentul se pune.. pe circ.

„Anul acesta am ales să ne orientăm mai mult înspre circ, înspre spectacolele libere, interactive, pentru că sunt mai agreate de copii”, explică Daniela Pădurean Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Reţeta aleasă de Centrul Municipal de Cultură Arad pare să funcţioneze. Zilnic, copiii umplu platoul din faţa Teatrului Clasic Ioan Slavici şi trăiesc la maximum experienţele oferite de artişti.

„[Ai mai fost la circ?] Da. De foarte multe ori. [Şi combinaţia asta de teatru cu circ cum ţi se pare?] Mi se pare foarte interesantă şi amuzantă”, povestește un tânăr prezent la eveniment.

„Îmi place teatrul de păpuşi, e foarte fain aşa... adică cum nişte oameni intră în pielea păpuşilor”, povestește un alt copil.

Festivalul de Teatrul Circ de la Arad a debutat dumincă şi se va încheia pe 26 mai. Alături de reprezentaţiile din stradă artiştii ţin spectacole, în fiecare seară, şi în sala Teatrului de Marionete sau pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici. Intrarea este liberă.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri