PIB-ul pune Timişul în fruntea judeţelor din ţară

Data publicării:
2 PIB icon

Chiar dacă judeţul Timiş este considerat, cel puţin scriptic, un judeţ bogat, părerile locuitorilor de aici sunt împărţite: „Nu mi se pare că e un judeţ mult mai bogat sau cu o activitate economică mai deosebită ca în alte judeţe. Şi la noi sunt probleme cu firmele, sunt foarte în faliment", „Comparativ cu alte judeţe întotdeauna mi s-a părut că Timişul arată altfel. La fel mi s-a spus şi din exterior, eu fiind de aici de loc",

Autorităţile judeţene susţin că acest clasament reflectă şi nivelul de trai al locuitorilor din Timiş.

 „Produsul Intern Brut reprezintă tot ceea ce se produce într-o arie teritorială. Legătura nu este directă, dar în mod normal, acolo unde PIB este mare şi nivelul de trai este mai mare", declară Sorin Pelea, directorul Direcţiei Regionale de Statistică Timiş:

"În ultima perioadă dezvoltăm foarte multe proiecte pe linia transfrontalieră Ungaria-Serbia şi asta înseamnă o dezvoltare a judeţului Timiş care, în cel mai scurt timp, se va resimţi şi asupra cetăţenilor" a declart Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Potrivit clasamentului realizat de Econtext, în funcție de Produsul Intern Brut al fiecărui județ, Timișul ocupă locul 2, după Bucureşti, cu 30,6 miliarde de lei. Dintre celelalte județe din regiunea de vest, Aradul ocupă locul 13 cu 13,8 miliarde de lei, în timp ce Caraș-Severin vine pe poziția a 27-a cu un PIB de 7,9 miliarde de lei.


reporter: Miodrag Hojda
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri