Primarii ameninţă cu cea mai mare grevă administrativă din ţară

Data publicării:
alin nica 0



Alin Nica, primarul din Dudeştii Noi (USL), afirmă: ”Nu credeam că lanţul pe care l-a strâns Boc și premierul alifie în jurul gâtului administraţiei publice locale va fi strâns şi mai mult de guvernarea USL”.

Edili care formează Asociaţia Comunelor din România au făcut un protest scris pe care l-au predat cabinetului primului ministru Victor Ponta. Unul dintre cei care a semnat documentul este şi Alin Nica, primarul localităţii Dudeştii Noi. Acesta se plânge că trebuie să bată drumul până la București ca să obţină avize pentru fiecare angajare pe care o face.

”USL are peste 80% dintre primăriile din ţară şi atunci mi se pare absurd, ilogic să ne chemi să ne ţii la uşă pentru orice tip de aviz”, precizează Alin Nica.

Angajaţii din administraţia locală sunt prea puţini, susţin primarii. Nemulţumirile edililor îl vizează pe vicepremierul Liviu Dragnea, care spun ei, face acum ceea ce promitea în campania electorală că nu va face atunci când va ajunge la putere. ”Ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea ne-a nemulțumit cel mai mult”, anunță Alin Nica.

 

”El ne consideră, probabil, copiii lui buni și de aia ne ține mai din scurt acum”, a declarat Ioan Sorincău, primarul din Moşniţa Nouă (USL).

În Moşniţa Nouă, primarul trebuie să se descurce cu numai 20 de angajaţi, dar cu sarcini din ce în ce mai multe. ”Guvernul ne-a făcut poştaşi, prin Codul civil. Am ajuns să colectăm impozitul agricol și să îl virăm integral la bugetul de stat, ceea ce e iarăși o nebunie”, afirmă Ioan Sorincău.

 

Deputatul PDL Alin Popoviciu susține că: ”Deziluzia este generală, o spun primarii lor. Primarii se întreabă dacă există insolvența în cadrul primăriilor, oare de ce nu ar exista și în cadrul instituțiilor și ministerelor de la București”.

Dacă la nivelul comunelor, primarii fac front comun împotriva măsurilor Guvernului, unul dintre edilii Timişoarei spune că ştie de ce s-a ajuns în situaţia asta. Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei, afirmă că ”Au angajat, la un anume moment, fără număr, ca în melodia lui ală, Salam, fără număr, aşa erau angajările în primării”.

Primarii aşteaptă ca până la finalul lunii să aibă o întâlnire cu premierul Victor Ponta. În cazul în care doleanţele lor nu vor fi ascultate, edilii ameninţă cu boicotarea alegerilor de anul viitor, cu proteste cu panglici albe în faţa Guvernului, dar şi cu plângeri la Comisia Europeană şi Comitetul Regiunilor de la Bruxelles. Va fi, adaugă primarii, cea mai mare grevă administrativă din ţară!

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri