Producătorii de pâine încalcă legea din prima zi. Material realizat cu camera ascunsă

Data publicării:
paine prima-1

”Singura care-i fără este pâinea integrală. E-uri? V-am spus, singura fără e asta. Tot ce-i sus este cu E-uri. Singurul produs fără este integrala şi multicereala”, - Da, doamnă, dar nu mai e voie cu E-uri, de aceea vă întrebam, ”Vă dau un număr de telefon, sunaţi la centrală şi vă conformaţi. Eu sunt un simplu angajat care vinde produsele lor” - Este explicaţia vânzătoarei de la un magazin din Timişoara, unde pâinea fabricată din produse care nu corespund normelor încă se comercializează.

 

Un alt comerciant, aceeaşi problemă, doar justificarea este alta: ”Cine dă 6-7 lei pe o pâine? Bine, sunt care dau 6-7 lei pe o pâine... dar astea la un leu şi ceva, îţi dai seama că au tot felul de minuni în ele”.

În a treia locaţie, reporterii Digi24 Timişoara nu au găsit niciun sortiment de pâine naturală: Cum e pâinea asta? E bună?, ”Da”, - N-are în ea amelioratori şi E-uri?”Ba da, toate au”, -Toate au? ”Da”.

Chiar dacă mulţi timişoreni nu ştiu de noile norme care îi obligă pe comercianţi să renunţe la amelioratori, au învăţat să fie atenţi la pâinea pe care o cumpără.

 

Singurul emulgator permis în compoziţia pâinii, potrivit noilor norme, este E-140, greutatea unei pâini nu trebuie să fie mai mică de 300 de grame, iar caramelul va fi admis doar pentru produsele de patiserie.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri