Sari la conținut

Reţea de prostituţie de lux, destructurată

Anchetatorii spun că reţeaua era formată din 15 persoane. Întraga activitate era coordonată de două femei prin recepţionerele mai multor hotelurilor şi pensiuni din judeţul Timiş. Tinerele, 40 la munăr, erau plătite cu sume cuprinse între 100 şi 500 de euro, dar câştigau chiar şi 1.000 de euro pe zi. Şi profitul liderilor era unul mare. În patru luni, spun procurorii DIICOT, au obţinut din această afacere ilegală 80.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, acesta era hotelul de unde acţiona reţeaua infracţională organizată. Astfel, recepţionerele le îndrumau pe tinere spre diverse hoteluri din judeţul Timiş unde erau cazaţi clienţii.

Mircea Andreş, procuror şef DIICOT Timişoara, ne-a declarat: "Este vorba de o reţea formată din recepţionerele unor hoteluri din Timişoara, care, la solicitarea clienţilor, aveau, ca să zic aşa, o bază de date sau pe diferite reţele de socializare pozele fetelor. Se stabilea fata, preţul şi fetele erau aduse clienţilor la hotel".

Munca angajatelor din unităţile de cazare era răsplătită din plin. Primeau un comision de 20-30 de procente din încasările prostituatelor de lux, dar şi diferite cadouri: ţigări şi ciocolate fine, şampanie sau parfumuri scumpe. Procurorii DIICOT au emis 23 de mandate de aducere, însă vor fi audiaţi, zilele următoare, şi clienţii prostituatelor de lux din Timiş.Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor Web: Răzvan Bulacu