Sari la conținut
News Alert

Rugby. În finala mică, dar cu gândul la ancheta poliţiei

Preşedintele clubului RCM Timişoara, Sorin Doda, se arată revoltat de faptul că semifinala cu farul Constanţa n-a fost oprită, invocând cazul de forţă majoră.

"Pe mine cel mai mult mă deranjează că nu s-a recunoscut că a fost un caz de forţă majoră... Ce trebuia să se întâmple? Să dărâme "Dan Păltinişanu" ca să fie un caz de forţă majoră? Sau să moară jucătorii?", a protestat Sorin Doda, preşedintele RCM Timişoara.

Avocatul clubului, Sorin Balc, acuză federaţia şi arbitrii de faptul că meciul nu a fost amânat: "Jocul s-a jucat fără o foaie oficială, S-a început jocul fără acea foaie oficială de schimbare a jucătorilor şi după meci s-a întocmit o nouă foaie, ceea ce nu este regulamentar. Deci culpa acestui eveniment aparţine în totalitate oficialilor FRR şi arbitrilor".

Carnetele celor şase jucători se află și acum la poliție, care continuă ancheta pentru a afla cine e vinovat de situaţia creată. Oficialii clubului timişorean au cerut duplicate la Federaţia Română de Rugby, pentru ca jucătorii să poată intra pentru meciul cu Dinamo. În acelaşi timp, stafful tehnic încearcă să îi monteze pe jucători pentru finala mică, pe care o vor disputa împotriva lui Dinamo.

"Ultimele trei-patru zile au avut un impact emoţional şi mental asupra jucătorilor. Aşa că săptămâna aceasta ne concentrăm pe meciul din weekend împotriva lui Dinamo. Nu ne uităm înapoi, pentru ca jucătorii să se pregătească cât de bine pot pentru meci", a mărturisit Grainger Heikell, antrenorul echipei RCM Timişoara.

Sosene Anesi, jucătorul lui RCM Timişoara, ne-a declarat: „Am setat nişte ţeluri la începutul anului şi încă mai avem o săptămână să ne asigurăm că o să terminăm sus. Obiectivul principal din această săptămână este să trecem peste cele întâmplate şi să ne concentrăm pe meciul de sâmbătă, cu Dinamo. Avem o echipă bună şi toată lumea e entuziasmată. Vrem să intrăm pe teren şi să arătăm publicului că suntem profesinişti şi să jucăm corect".

Finala mică a campionatului, RCM - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 18:30, pe stadionul "Arcul de Triumf", din Bucureşti.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Dan Şoşdean
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Pe aceeași temă