Sari la conținut
News Alert

Ștafeta la plantat de copaci. Ecologiștii din Timiș și Arad vor planta aproximativ 30 de arbuști

Se spune că fiecare om trebuie să planteze cel puțin un copac până la finalul vieții. Ecologiștii din Timiș și Arad au vrut să planteze câteva zeci în doar patru zile. Primul arbust a fost sădit în Făget, județul Timiș, după care au urmat alte trei localități.

”Vom planta arbuști în fiecare comună, fiecare primărie, în care ne oprim, pe două trasee, în județul Timiș și Arad. Respectiv 26 de comune vom întâlni, urmând ca vineri cele două grupuri să se întâlnească la limita de județ”, ne-a declarat Mihai Pascu, organizator pentru județul Timiș.

”Este important pentru sănătatea noastră, arborii și copacii ne dau oxigenul și e foarte important pentru noi în primul rând, dar și un beneficiu pentru generațiile viitoare”, precizează Andra Cocârcă, voluntar.

”În această localitate s-au făcut parcuri întinse și avem multe varietăți de copaci. Încercăm în fiecare an să plantam tuia, brazi, trandafiri, nu doar pentru a înfrumuseța localitatea, dar și pentru a trezi interesul copiilor pentru natură”, afirmă Eva Borș, reprezentant al Primăriei Dumbrava.

Voluntarilor din Timiș s-au alăturat iubitori ai naturii din Arad. Și-au luat bicicletele și au pornit din Gurahonț ca să răspândească fenomenul verde.

”În județul Arad, voluntarii vor parcuge aproximativ 140 de km, vor pune câte un pomișor la fiecare primărie, adică în total, opt pomișori în tot județul”, spune Dan Codre, reporter Digi 24 Timișoara.

”Traseul de astăzi este Granhonț, Almaș, Buteni, Sebiș, iar pe parcursul traseului vom planta circa patru tuia ornamentali”, spune Ciprian Erbei, organizator pentru județul Arad.

Cel două grupuri se vor întâlni pe 5 iunie, când se va sărbători Ziua Mediului, în comuna Vinga, aflată la granița celor două județe. Până atunci, fiecare grup va parcurge circa 150 km și va lăsa în urmă aproximativ 30 de arbuști.

Reporter: R. Popa/ D. Codre
Operator: G. Ștefăniță/ C. Kovacs
Editor web: C. Țenche

Pe aceeași temă