Taxă pe turnuleţe şi terenuri abandonate la Timișoara

Data publicării:
turnulete

Primarul Timișoarei Nicolae Robu spune că numai dacă vor fi obligaţi să plătească taxă pe turnuleț, proprietarii vor renunţa la aceste construcţii. Şi cei care deţin terenuri vor alege să-şi întreţină suprafeţele decât să dea bani la stat, crede edilul.

Reprezentanții comunității rrome spun în schimb că introducerea taxei pe turnuleţ este o discriminare.
„Adică numai la romi, unde au turnuleţe, să plătească un impozit în plus. Dacă începe să pună taxe pe turnuleţe, înseamnă că trebuie să pună pe catedrală, pe turnuleţele de la catedrală, pe turnuleţele de la bisericile ortodoxe, catolice", afirmă Rudolf Stancu, președintele comunității rrome din Timișoara.

Administrația locală va inventaria în perioada următoare imobilelor cu turnulețe, dar și suprafaţele de teren care zac nefolosite în oraș. Terenuri ca şi acesta, care nu au mai fost folosite de câţiva ani, se află în vizorul autorităţilor locale. Pentru ele, primăria vrea să perceapă o taxa care să intre în vigoare până la sfârşitul acestui an.

Încă nu au fost stabilite sumele aferente acestor taxe. Ele vor fi aplicate în orașul de pe Bega, potrivit autorităţilor locale, la șase luni după intrarea în vigoare a noului cod fiscal.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri