Titu Bojin, reacție după ancheta care face valuri la ”Apele Române”: eu nu am niciun fel de problemă

Data publicării:
Titu Bojin



”Este o firmă care are contracte în legătură cu ”Apele”, a fost firma soției, nu a fost firma mea, așa cum s-a afirmat greșit. Nu am niciun fel de implicare, înseamnă perioada de doi ani în care firma a fost concesionată și nu mai este a soției, înțeleg că sunt probleme la modul de realizare a contabilității, pe zona economică, pentru contabilul șef și administratorul firmei, care vor trebui să răspundă”, a afirmat Titu Bojin, șef la ”Apele Române” în perioada 2001-2011.

Nu a fost niciun moment, niciun minut soția administrator la firmă, ca să putem discuta de activități, de legături dubioase vizavi de ce înseamnă ”Apele”. Contractul a fost pentru ceea ce înseamnă a folosi luciul de apă de la Dumbrăvița și Ianova, deci nu a fost un contract în sensul să dea bani sau lucrări la Ape. A fost un contract în care firma a plătit o chirie pentru cele două luciuri de apă care sunt folosite de pescarii din Timiș. Mai mult nu știu ce să vă spun. Nu aș vrea să intru în niciun fel de polemică sau jocuri sau nejocuri politice”, a adăugat Bojin.

Președintele CJT socotește că ”este o acțiune care, până la urmă, se va demostra dacă este sau nu este corectă pentru cei care anchetează. Cei care au greșit să răspundă pentru ceea ce au greșit, eu nu am niciun fel de problemă. Din iunie 2011, deci sunt doi ani si jumătate, firma a fost înstrăinată. E treaba administrorului și a contabilului în mod deosebit. Nu are nicio funcție la ”Ape”, așa cum s-a scris greșit, eronat, că domnul Suici e contabil șef la ”Ape”. Documentele ridicate nu au fost de la ”Apele Române”. S-au ridicat documentele pe care dl Suici Bata le în biroul dânsului de la ”Ape”. Acțiunea de ridicare nu a fost de la Ape, a fost pentru documentele firmei respective, firmă care a fost a soției și a copilului. Nu a fost a mea niciun minut și de doi ani nu mai e nici a lor”.

”Firma nu a avut rezultate economice bune pentru ca să îți dorești să mergi mai departe. Cei care au rămas în firmă au făcut-o din hobby. Nu s-au ridicat documente de la Ape, ci de la biroul din curtea Apelor unde avea acest contabil sediul. Dl Bata e arhivar la ”Apele Române” la Pădurea Verde, nu are legătură cu conducerea Apelor”, spune liderul CJT.

”Nu sunt implicate fucția de la partid sau de la CJT, nici cu mine, pentru că nu am fost acolo, nu sunt în firmă, mai mult de doi ani de zile, așa că nu poate fi implicate nici funcția mea de la partid și nici de la CJT. Nu țin să fiu imformat de ceea ce se anchetează la adresa altora. Nu am informații ce se întâmplă acolo. În condiții normale, nu are nicio legătură cu partidul, nici cu mine, această acțiune și, spun încă o dată, nu sunt în firmă, nu am fost în firmă, mai mult nici soția mea nu mai e, nici soția și nici copilul, în firmă. În condițiile acestea, nu pot fi implicate nici Partidul Social Democrat sau funcția mea de la Consiliul Județean, în niciun caz”, sunt cuvintele lui Titu Bojin.

Ieri, anchetatorii au ridicat mai multe dosare și timp de opt ore au efectuat audieri. Contabilul firmei a fost reținut pentru 24 de ore, iar directorul și administratorul firmei sunt cercetați în stare de libertate. Anchetatorii spun că statul ar fi fost prejudiciat cu 80.000 de euro din aceste contracte. 

CITEȘTE ȘI: Anchetă la ”Apele Române”. Verificările vizează relațiile comerciale cu firma soției președintelui CJT, Titu Bojin

Redactor: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri