Drum judeţean presărat cu gropi

Data publicării:
drum-cu-gropi-1
Un drum vestul ţării arată ca un cofraj de ouă, comparație posibilă din cauza gropilor de pe el. Vorbim de Drumul Judetean 572, care se leagă şi de autostrada A1 şi de judeţul Arad. Sunt aproape 20 de ani de când autorităţile tot promit că vor investi în modernizarea lui, dar degeaba. Drumul a rămas la fel. Acum, promisiunile au fost mutate pentru anul 2018.

"Pe drumul judeţean 572 asfaltul se termină brusc. Urmează apoi un drum de aproape 8 kilometri de pământ şţi piatră. Gropile sunt atât de dese încât nici şoferii cei mai experimentaţi nu reuşesc să le ocolească" - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Imediat după conexiunea cu Autostrada A1, asflatul dispare. Șoferii care circulă zilnic pe aici s-au săturat ca gropile să îi trimită cu mașinile în service.

"Pentru maşinile noaste înseamnă bani şi distrugere. Poate să fie nouă, indiferent ce, e bani şi distrugere."

"V-aţi stricat maşina pe drumul ăsta? De 20 de ani de când vin aici vă daţi seama. Asta e!"

"Este indicator cu drum judeţean spre Lipova şi nu este drum. Uitaţi-vă la ea că se vede. Putrezesc aripile, bucşe...".

Lăsat de izbelişti şi în 2017, autorităţile judeţene care administrează drumul vin, din nou, cu promisiuni.

"Sunt 10 proiecte pe fonduri guvernamentale pe care am semnat contractele de finanaţare în valoare de aproximativ 150 de milioane de lei. Este prins şi acel drum. Zilele acestea se mai intervine pentru a asigura totuşi posibilitatea traficului pe acel drum, pentru că ştiu cum e la moemntul ăasta dup ăploile şi zăpada din ultima perioadă", Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Lucrările de modernizare vizează 8 kilometri de drum, costă 12,6 milioane de lei, iar finanţarea vine din Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri