Lego, de la joc la artă

Data publicării:
lego
Turnuri, roboți, mașini și chiar un întreg oraș - toate realizate din zeci de mii de piese lego. Puse cap la cap, acestea s-au transformat în lucrări ample, ce nu mai sunt de mult doar simple jucării. Construcțiile au putut fi admirate în cadrul unei expoziţii organizate în acest sfârșit de săptămână la Timișoara. Cei mai bucuroși au fost copiii care s-au întrecut în creativitate în cadrul unui atelier de creație.

„Nu i-am uitat nici pe pasioații de lego Star Wars, puțin mai încoace puteți vedea castelul Disney cu prietenii Mickey și Minnie foarte îndragiți și iubiți de copilași”, spune unul dintre organizatori.

„Varietatea construcțiilor din lego prezentate la expoziție atrage vizitatori de toate vârstele. Spre exemplu, această construcție a fost realizată din peste 30 de mii de piese, iar montarea s-a realizat pe parcursul a trei săptămâni” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

„Este extraordinară! Pentru copii este foarte educativă mai ales că noi facem așa ceva și acasă și lui îi place foarte mult. De aia am și căutat să venim”, spune un părinte.

„Am văzut castelul lui Elsa. Și îți place să te joci cu lego? Ai acasă? Da”, spune o micuță pasionată de Lego.

„Ajungem și noi tot la nivelul copiilor până la urmă”, admite un alt părinte.

Cei mai mici dintre vizitatorii expoziţiei au putut să participe la un atelier lego.

„Am construit o barcă care poate și zbura și să meargă și pe apă”, povestește un copil.

„Ce ai construit pentru expoziție? O planșă lego de la Star Wars și o bază”, spune un alt micuț participant la eveniment.

Evenimentul a fost organizat de primul atelier de creație lego din Timișoara.

„Scopul expoziției noastre este să ne readucem aminte de copilărie. De bucuria jocului lego. Lego este un joc foarte iubit nu numai de copii, ci și de adulți”, povestește Ramona Grigorof, organizator.

Construcțiile lego prezentate în expoziție au fost realizate de adulți pasionați de acest joc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri