Sari la conținut

Pericol de electrocutare în parc

Fire de curent la îndemâna oricui și mai ales a copiilor care se joacă în parcul de pe strada Lorena din Timișoara. Este situația reclamată de părinții care merg cu cei mici la joacă în zona respectivă, care mai susțin și că autoritățile nu iau măsurile necesare pentru îndepărtarea pericolului de electrocutare.

„Am foarte mare grijă de copil, mă uit și la alți copii ca să nu se întâmple o nenorocire. De când veniți e tot așa? De când vin e tot așa și o doamnă care vine de un an de zile spune că de un an sunt tot așa”, spune un părinte.

„Un posibil pericol, acuma depinde și cât de bine îl supraveghezi. Nu-i normal dar... nah, ce să zic?!”

„De ce credeți că suntem cu ochii tot pe copii?! Este un mare pericol."De când vin în parc, de 2 ani, ăsta-i al treilea an. Totdeauna or fost capacele desfăcute și firele se vedeau.”

Firele de curent care alimentează cu energie electrică stâlpii din parcul de joacă Lorena din Timișoara reprezintă un real pericol pentru copiii care îl frecventează, iar părinților le este teamă ca nu cumva să-i scape vreo secundă din ochi pentru că oricând se poate întâmpla o tragedie. De vină că ele sunt la vedere, sunt adolescenții, spun reprezentanții firmei care se ocupă de iluminatul public din oraș.

„Am intervenit de mai multe ori în situația asta și deși parcul este cu poartă, copiii de acolo, ni se spune după ce plecați dvs., le deschidem din nou că vrem să le stingem. Eu nu pot să stau să le păzesc, vă spun sincer. Copiii desfac șuruburile? Da, copiii desfac șuruburile ca să oprească becurile să poată să stea în parc liniștiți, pe întuneric”, explică Lucian Buda, inginer al firmei responsabile. Autoritățile locale aruncă răspunderea în curtea Poliției Locale.

„Poliția trebuie să facă eforturi să-i prindă pe acei vandali care au smuls cablurile și au creat acest pericol, dar imediat trebuie intervenit pentru a asigura securitatea copiilor, a cetățenilor, să nu se producă electrocutări”, precizează Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Până în acest moment, Poliția Locală nu a putut oferi un punct de vedere cu privire la aventuale sancțiuni aplicate pentru vandalism în parcul din zona Lorena. La câteva ore după ce o echipă Digi24 Timișoara a filmat în zonă, reprezentanții firmei responsabile de întreținerea stâlpilor a remediat situația.