Sari la conținut

Poștașul nu mai vine

Pe băncuţe, cuminţi, în faţa oficiului poştal, chiar şi zile la rând, pentru a-şi ridica pensia. Prin asta sunt nevoiţi să treacă pensionarii dintr-o comună arădeană, pentru că poştaşul... nu mai vine la ei. A ieşit şi el la pensie şi nimeni nu vrea să-i ia locul. Așa că bătrânii din Zădăreni care trebuie să-şi ridice pensia sau corespondența sunt nevoiți să meargă ei la poștă. Ca să evite cozile, localnicii s-au organizat și au făcut liste de așteptare. Mai mult, oamenii sunt nevoiți să revină şi în alte zile, pentru că oficiul poștal primește în tranșe banii pentru pensii.

„Să vina omul zi de zi și tot nu capeți pensiile, nici facturile de curent, asta-i treabă!”

De la sfârșitul lunii februarie, aproximativ 3.000 de oameni din comuna arădeană Zădăreni și din localitățile învecinate nu mai au postaș. Pentru a-și ridica pensiile, alocațiile sociale, facturile sau orice corespondență primesc, localnicii trebuie să facă un drum până la oficiul poștal din comună.

„Nu avem factor, nu-i factor nu vine acasă, iaca din 17 venea pensia acasă, dacă nu-i factor.”

„Venea postștășița acasă, și foarte bine era, dar acum uitați, stăm, este tabel de 30 de persoane făcut de vineri și acuma îl ia pe ăla, noi am făcut alta acum cum o ieși nu mai știm.”

Localnicii au întocmit liste de așteptare, doar ca să nu mai stea cu orele în fața oficiului poștal. Sistemul implementat însă mai mult îi încurcă pe oameni, decât să îi ajute.

„Păi am venit dupa pensii și situația este cî nici astîzi nu o sî ajungem la rând să luăm pensiile, pentru că, uitați, facem un tabel, deci pensiile de astăzi se vor da pentru cei care au fost trecuți pe tabelul de vineri.”

„Cât timp ați stat la rând, la coadî? Păi vineri am stat aproape toată ziua, și nu am reușit, și s-a amânat.” Ca să îi ajute pe localnici, pompierii s-au mobilizat și au adus băncuțe pentru cei care așteaptă în fața oficiului poștal.

„Aduceți băncuțe pentru oameni, ca să stea? Evident, în fiecare zi, că se adună aici o sută de persoane și îs oameni în vârstă.”

Autoritățile locale au trimis o adresă Poștei Române, prin care cer companiei să rezolve situaţia.

„Eu consider că măsurile se iau destul de încet și cu întârziere”, susține oina Petri, primarul comunei Zădăreni.

Reprezentanţii Oficiului Judeţean de Poştă Arad spun că au scos postul la concurs, dar n-au fost doritori. Aşa că se caută în continuare factor poştal pentru comuna Zădăreni...