Sari la conținut

Start pentru sărbătorile de iarnă, la Sibiu

Crăciun în noiembrie? Este exact ceea ce caută mii de turiști, care au umplut deja locurile de cazare din Sibiu. De aproape o săptămână, de când s-a deschis cel mai frumos Târg de Crăciun din țară, vizitatorii au umplut, seară de seară, Centrul oraşului. Deja din acest week-end, gradul de ocupare a trecut de 90%. Pentru pachetele turistice de 1 Decembrie, locurile au fost epuizate demult.

Aleka și Andrei și-au dorit demult să vină la Târgul de Crăciun de la Sibiu împreună. Anul acesta, au căutat din timp loc de cazare. Au bătut drumul din București până la Sibiu și spun că nu le pare rău deloc.

"Am ales Sibiul pentru că am înțeles de la foarte, foarte multă lume că este un feeling așa, minunat, de Crăciun, chiar și înainte de Crăciun", Aleka.

"E foarte bine că s-a organizat târgul mai devreme, să poată să aibă toată lumea timp să se organizeze, să vină, să viziteze, să nu se creeze o aglomerație" Andrei.

Luminile din Piața Mare atrag în fiecare seară sute de oameni.

Localnicii s-au obișnuit să fie vizitați an de an de mii de turiști, așa că petrec alături de turiști, la o cană de vin fiert aromat.

"Adică mi se pare mult mai interesant cu videoproiuecțiile de pe clădiri, de abia astept sa ningă", turist. 

"Așteptăm să ningă, să fie mai frumoasă atmosfera", turist.

Oameni din toată țara vin să petreacă cel puțin o seară în târgul care le aduce mai aproape magia Sărbătorilor de iarnă.

"Acum am terminat facultatea acum câțiva ani și mi se pare o locație foarte frumoasă", turist.

"Am venit în Sibiu special pentru Târgul de Crăciun și, mă rog, pentru atmosefra de aici", turist.

I s-a dus vestea şi peste hotare.

" Am văzut asta online și arăta foarte frumos și am vrut să venim să vedem asta cu ochii noștri", turist străin.

"Am locuit în Germania 3 ani, iar acesta rivalizează cu târgurile din Germania. Este minunat", turist străin.

"Iubesc toate luminițele și pomul uriaș și mâncarea e foarte bună", turist străin.

Aproape toate locurile de cazare au fost deja rezervate.

"Turiștii care au venit la Sibiu prin oferta de citybreak a Târgului de Crăciun au plătit între 20 și 90 de euro pentru 2 nopți de cazare. Și această ofertă, însă, este epuizată pentru minivacanța de 1 Decembrie", Adela Mohanu, reporter Digi24.

"Am avut foarte multe solicitări și chiar s-a rezervat de câteva luni bune, cred că de 6 luni de zile s-a trezervat perioada asta, de 1 Decembrie. În ultimele două săptămâni, refuzăm undeva la 15-20 de cereri pe zi",  Tudor Popa, proprietar apartamente în regim hotelier. 

Dacă vă grăbiţi, câteva locuri libere mai găsiţi în pensiunile din Mărginimea Sibiului.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu