Stau între pereţi plini de igrasie

Data actualizării: Data publicării:
BLOCURI BREAZA

De mai bine de 3 săptămâni câteva zeci de familii din oraşul Breaza stau în frig şi fără curent pentru că blocurile în care locuiesc au fost inundate în urma unei ploi torenţiale. Apa s-a infiltrat în apartamente din cauză că muncitorii care au lucrat la reabilitarea blocurilor nu şi-au luat măsuri de siguranţă pentru vreme rea.

Cele 3 imobile afectate se află într-un program de reabilitare, iar atunci când a plouat acoperişurile erau demontate. Folia de nylon care era pusă în locul ţiglei nu a ţinut, astfel că toată apa de ploaie a intrat în apartamente. Acum oamenii stau cu mobila acoperită pentru că pereţii locuinţelor sunt plini de igrasie.

Una dintre cele mai afectate locuinţe este cea a Ioanei Constantinoiu. Femeia stă de peste 30 de ani într-unul din blocurile afectate. În urma ploii i-a fost distrusă toată agoniseala pe care a strâns-o de-a lungul vieţii, iar acum atât ea cât şi nepoatele ei stau în frig pentru că de 3 săptămâni nu are curent sau usă şi geamuri la sufragerie. Astfel că în fiecare seară îndură frigul de afară, iar dacă plouă, toată apa îi intră din nou în casă.

"De 3 săptămâni de zile nu mi-au pus usă. Au luat măsura la termopan, uşa e mică, geamul mi l-a adus spart. E dezastru ce e. Nu mai e de trăit", Ioana Constantinoiu.

Pe lîngă ea, alte câteva zeci de apartamente mai sunt afectate. Apa s-a scurs pe pereţi si la apartamentele de la etajele inferioare.

"În urma activităţii de fiecare zi nu şi-au luat măsuri ca să acopere tavanul cu folie necesară reţinerii apei ca să nu se infiltreze în apartamentele oamenilor", Petre Andrei - locatar.

Cele mai afectate au fost podurile blocurilor, unde plăcile de beton şi cărămizile care s-au dărâmat din cauza umezelii.

"Jumătate din acoperiş, din tavan a căzut jos. Ne-am şi speriat, eram cu soţia la televizor şi pe urmă cea de-a doua a trebuit să o dau eu ca să nu cadă", locatar.

"Am pus folia asta, a avut norocul cu folia. Şi-a cumpărat femeia folie ca dacă ploua cât a plouat atunci inunda toată casa că pardoseala e mai sus ca aici", locatar.

Reprezentanţii Primăriei Breaza spun că au anunţat firma de construcţii cu două zile înainte să vină ploaia.

"Blocurile nu aveau acele canale de scurgere a apelor pluviale şi sunt normale pentru planşeurile superioare, motiv pentru care apa prin instalaţia electrică s-a infiltrat şi a creat acele probleme nedorite",  Marian Augustin Goga - purtător de cuvânt Primăria Breaza.

Constructorul şi-a asumat problema şi spune că va încerca să o rezolve cât se poate de repede.

"Şeful de şantier pe care îl avem acolo nu a corelat lucrările în mod corespunzător cu vremea. În seara respectivă am avut şi cod portocaliu, vijelie. Folia respectivă care a fost pusă, nu a fost pusă corespunzător. Vântul a luat-o în anumite locuri şi am adus stricăciuni apartamentelor. Preponderent de la ultimul nivel", Constantin Panaitescu - director executiv al firmei de construcţii.

În total sunt afectate peste 20 de apartamente în cele 3 blocuri. Însă cele mai grave probleme sunt la cele 12 locuinţe care sunt la ultimele etaje, unde reparaţiile sunt estimate la 35.000 de lei. Constructorul susţine că va face reparaţiile pe banii lui, însă pana acum nu s-a apucat de lucru în apartamentele avariate.

Reporter: Sorin Secli
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri