Sari la conținut
News Alert

Tabere sociale la mare

80 de copii defavorizați din județul Hunedoara vor vedea marea pentru prima tată în viață, anul acesta. Micuții care provin din familii cu probleme financiare, din centre de plasament sau cu dizabilități vor fi cazați timp de o săptămână în stațiunea 2 Mai. Ca să ajungă pe litoral, Ministerul Tineretului impune câteva condiții.

Pentru cei mai mulți copii proveniți din familii defavorizate, cu probleme de sănătate sau financiare, o vacanță la mare pare să fie doar un vis. În această vară, însă, 80 dintre ei vor fi norocoși și și își vor petrece o săptămână pe litoral, prin intermediul Ministerului Tineretului.

"Avem 50 de locuri disponibile, dintre care 25 pentru copii ale căror venituri sunt sub 50% din salariul minim pe economie și 25 de locuri sunt alocate pentru copiii din centrele de plasament", explică Lorincz Szell, director DTS Hunedoara.

Alte 30 de locuri sunt pentru copiii cu handicap, care pot merge la mare împreună cu însoțitorii lor. Pentru toți acești minori aflați în situații dificile, tabăra la mare poate aduce doar beneficii, sunt de părere specialiștii.

"În timpul perioadei de tabără, copiii își dezvoltă personalitatea, își dezvoltă autonomia personală, își dezvoltă încrederea în sine, stima de sine, dezvoltă abilități sociale, își fac prieteni", adaugă Cosmina Vârlan, psiholog.

Sunt și câteva condiții de îndeplinit pentru ca acești copii să beneficieze de o vacanță în stațiunea 2 Mai: venituri mici ale părinților, dovada unei măsuri sociale impuse de autorități, dar și frecvența la cursurile unei școli de stat.

"Două criterii sunt esențiale pentru cei care vor să meargă în această vară la mare. Trebuie să nu mai fi fost niciodată într-o tabără socială și trebuie de asemenea să fi avut doar nota 10 la purtare" - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Părinții interesați să își trimită copiii în vacanță la mare pot depune dosarele fie la sediul Inspectoratului Școlar Hunedoara, fie la Direcția pentru Protecția Copilului, până în data de 30 de iunie.