Ce simptome pot dezvălui tumorile de la nivelul capului şi gâtului și ce tipuri de tratament sunt disponibile

Data actualizării: Data publicării:
dr alin tarlea
Dr. Alin Țârlea, medic primar Radioterapie

Şansele de vindecare a tumorilor maligne cresc cu cât diagnosticul este stabilit mai rapid. Vorbim astăzi despre tumorile apărute la nivelul capului şi gâtului şi despre tipurile de tratament disponibile, cu dr. Alin Țârlea, medic primar radioterapie.

Cancerele de cap și gât includ o serie întreagă de afecțiuni oncologice, care pot apărea la nivelul gurii, laringelui, faringelui, nasului, sinusurilor sau glandelor salivare. Tratamentul este adesea multimodal și este stabilit în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare (Tumor Board). Aceasta este formată din medici din specialitățile implicate în managementul pacientului cu cancer (oncologie, radioterapie, chirurgie, imagistică medicală), care analizează cu atenție cazul, apoi decid împreună care este cea mai bună strategie terapeutică, ținând cont de toate particularitățile cazului.

De cele mai multe ori, tratamentul pentru cancerele de cap și gât necesită o intervenție chirurgicală, completată de chimioterapie sau radioterapie externă. Radioterapia folosește radiații ionizante pentru a distruge celulele tumorale și poate fi indicată pentru a preveni recidiva bolii, pentru a opri formarea de metastaze, dar și în scop paliativ, pentru ameliorarea simptomelor.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri