Cum apare uzura dentară și ce recomandă stomatologii în aceste situații

Data publicării:
dr mihaela chivu
Dr. Mihaela Chivu, medic dentist Stomatologie generală

În timp, dantura poate suferi modificări din cauza unor obiceiuri dăunătoare, precum scrâşnitul dinţilor, consumarea băuturilor carbogazoase ori spălatul necorespunzător. Toate acestea pot duce la uzura dentară, despre care ne vorbește dr. Mihaela Chivu, medic dentist Stomatologie generală.

Uzura dentară, manifestată prin șanțuri și crestături ale smalțului, poate provoca dureri și sensibilitate la nivelul dinților, dar și dificultăți de masticație. Prin urmare, această eroziune a smalțului dentar nu este doar o problemă estetică, ci și una funcțională, care poate afecta calitatea vieții pacientului.

Una dintre cele mai moderne metode de tratament pentru dinții afectați de uzură dentară este tehnica 3Step. Procedura este minim invazivă, exclusiv adezivă și presupune aplicarea unor fațete cimentate pe suprafața dinților, fără șlefuire și fără să fie necesară anestezia. În urma acestui tratament, se restabilesc forma și dimensiunile dinților uzați, iar dantura își recapătă aspectul plăcut și funcționalitatea.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri